Politika

Šapić saopštio koliko će čekati na Nestorovićevu odluku: "Gubimo dragoceno vreme"

Komentari

Autor: Fonet

22/02/2024

-

12:03

Šapić saopštio koliko će čekati na Nestorovićevu odluku: "Gubimo dragoceno vreme"
Šapić saopštio koliko će čekati na Nestorovićevu odluku: "Gubimo dragoceno vreme" - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će lista oko Srpske napredne stranke "zbog legitimiteta i želje da u naredne četiti godine vodi Grad" sačekati devet dana da nosilac liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović odluči da li ima mesta za dogovor i formiranje nove gradske vlasti.

Ukoliko on za ovih devet dana smatra da tu nema prostora za dogovor, biće nam žao, jer gubimo dragoceno vreme za sve što nas očekuje, a to su velike stvari i veliki izazovi za koje nam je potrebna stabilnost, rekao je Šapić za TV Hepi.

Kada je reč o eventualnim novim izborima, Šapić je istakao kako duboko veruje u dobar rezultat.

"Verujemo da će Beograđani da odreaguju na najbolji mogući način na sve ono što smo radili i što planiramo da radimo. Duboko verujemo u našu pobedu, stabilnu vlast i da ćemo 2027. i 2028. godinu dočekati u najboljim okolnostima", rekao je Šapić. 

Podsetimo, on je juče izjavio da poslanici Srpske napredne stranke nisu dali kvorum na sednici Skupštine Beograda kako bi dobili još vremena za moguće dogovore.

"Konstitutivna sednica Skupštine Beograda u ponedeljak je započeta, jer da nije, probili bismo zakonski rok koji je bio do 21. februara, što bi značilo da se odmah ide na nove izbore. Poslanici SNS-a nisu dali kvorum da bismo dobili još desetak dana i kako bismo omogućili da dodjemo eventualno do neke i legalne i legitimne većine", rekao je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija