Politika

Odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda za još dva dana, Šapić: Obavestićemo javnost šta smo odlučili

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

01/03/2024

-

09:37

Odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda za još dva dana, Šapić: Obavestićemo javnost šta smo odlučili
Odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda za još dva dana, Šapić: Obavestićemo javnost šta smo odlučili - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda je odložena za još dva dana jer danas nije bilo kvoruma. Prethodno je predsednik Privremenog organa Grada Beograda i kandidat SNS za gradonačelnika Aleksandar Šapić rekao je da će predsedavajući Toma Fila odložiti sednicu i precizirao je da će ona biti zakazana za 3. mart, kao i da će stranke aktuelne vlasti do tada zauzeti konačan stav i da će obavestiti javnost šta su odlučile kada je reč o formiranju većine.

Konstitutivna sednica već je jednom odložena 19. februara zbog nedostatka kvoruma. 

Kako javlja reporterka Euronews Srbija, Šapić je rekao da su ranije iza Branimira Nestorovića sa liste Mi - glas iz naroda stajali svi njegovi prijatelji, i da je on rekao da neće ni sa kim da sarađuje.

"Ja sam to rekao Jerkoviću koji je bio deo te grupe. Mi smo sa njim razgovarali, ali smo onda sve zaustavili", rekao je Šapić i dodao da se taj pokret u međuvremenu raspao i da se stvorila "šizofrenija".

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Iz tog razloga, mi smo velika organizacija koja mora da donese odluku, došli smo u situaciju da preuspitujemo da li je Nestorović jedini legitiman", naveo je Aleksandar Šapić.

Dodao je da je sinoć sluao Dobricu Veselinovića sda liste Srbija protiv nasilja koji je rekao da oni neće dozvoliti formiranje vlasti i da dovoe u pitanje nove izbore.

"Čak kažu - mi nećemo bojkotovati izbore nego nećemo dozvoliti da se oni održe. I to nam daje dodatno značenje da moramo da razmislimo šta ćemo uraditi u ova dva dana. U nedelju ističe taj rok i obavestićemo javnost šta smo odlučili", rekao je Šapić. 

Opozicija sa parolama

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini grada Beograda pojavili su se i danas sa parolama koje se odnose na neregularnost izbora. 

Euronews/Lana Lukić

 

Inače, na konstitutivnoj sednici koja je trebalo da bude održana 19. februara, odbornici opozicije su stali ispred govornice, držeći u rukama transparente.

Veselinović očekuje nove izbore

Kandidat na listi "Srbija protiv nasilja" Dobrica Veselinović rekao je danas, posle odlaganja konstitutivne sednice, da očekuje nove izbore u Beogradu i da konstalacija snaga u ovoj gradskoj skupštini ne odražava volju građana Beograda.  

"Ovo prolongiranje rokova i namerno odugovlačenje govori da većine nema. Ova stvar je gotova i nas čekaju novi izbori u Beogradu", rekao je Veselinović.

On smatra da je opozicija pokazala dostojanstvo. 

"Tako će se ponašati i u nedelju, nema govora o nasilju", rekao je Veselinović.  

Dodao je da pre novih izbora očekuje rešavanje nepravilnosti koje su uočene, kao i uvažavanje preporuka koje je Srbija dobila od međunarodnih organizacija, kao i da ćemo videti da li će izbori u Beogradu biti spojeni sa lokalnim.

Kandidat za gradonačelnika koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović rekao je da je koalicija okupljena oko SNS imala većinu, bilo je dovoljno vremena da je pokažu. 

"Treba da izađu i da pošteno kažu da su izbore izgubili i da nemaju većinu", naveo je Obradović.

Komentari (0)

Srbija