Politika

Brnabić: Pripremam se za novu funkciju, gradiću jače i čvšće mostove s parlamentarcima širom Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2024

-

11:31

Brnabić: Pripremam se za novu funkciju, gradiću jače i čvšće mostove s parlamentarcima širom Evrope
Brnabić: Pripremam se za novu funkciju, gradiću jače i čvšće mostove s parlamentarcima širom Evrope - Copyright Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Bukureštu, gde učestvuje na Kongresu Evropske narodne partije (EPP), da se priprema za novu funkciju u srpskom parlamentu i poručila da će graditi još jače odnose sa evropskim parlamentarcima.

"Pripremam se za novu ulogu u parlamentu - da gradim jače i čvršće mostove sa parlamentacima širom Evrope iz zemalja EU", rekla je Brnabić.

Ona je novinarima rekla da će svakako to činiti i sa EPP koja je sestrinska stranka SNS.

Ana Brnabić je izjavila da Srbija nije izlovana i da je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću izgradila međunarodni kredibilitet i da se na nju računa  kao na pouzdanog partnera.

"Moguće da se to čini opoziciji, ali teško da mogu, a da ne vređaju inteligenciju svih građana Republike Srbije, da pričaju da je to stav javnosti i da je to sasvim očigledno nešto sasvim suprotno - da mi imamo dobre odnose, da Srbija nije izolovana, da je daleko od toga i da ljudi računaju na Srbiju kao kredibilnog i pouzdanog partnera", istakla je Brnabić na pitanje novinara da li se osetila izolovanom prilikom susreta sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen.

Ona je napomenula i da se Srbija i EU ne slažu po svim pitanjima, ali da oni poštuju naše stavove".

"To je zato što je predsednik Vučić u politiku Srbije prema spoljnim partnerima uveo jedan potpuno novi princip koji mi nismo imali ranije pre 2012. godine, a to je da sasvim jasno i otvoreno kažemo šta može i šta ne može", navela je Brnabić.

Ona je dodala i da nikada nije videla do sada da je Vučić izolovan od strane bilo kojih svetskih lidera, po najmanje lidera EU.

Komentari (0)

Srbija