Politika

Mitrović: Teži se da Srbi i Albanci žive jedni s drugima, ne jedni pored drugih

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2024

-

09:15

Mitrović: Teži se da Srbi i Albanci žive jedni s drugima, ne jedni pored drugih
Preševo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor službe Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović izjavio je, povodom zahteva Nacionalnog saveta Albanaca da se u jednom vrtiću u Bijanovcu otvori nova grupa za albansku decu, da se teži tome da Srbi i Albanci žive jedni s drugima, a ne jedni pored drugih i da je iz tog zahteva očigledno da Albanci imaju drugačije planove i da se u njih uvlače i deca.

On je za "Večernje novosti" rekao da je 18. marta planiran sastanak sa svim akterima koji mogu da utiču na rešavanje tog zahteva.

"Mi smo ovde komšije i nemamo nikakav razlog da bežimo jedni od drugih, već da međusobno sarađujemo, ukoliko Albanci žele da odvajaju svoju decu videćemo da li za to postoje tehnički i drugi uslovi. Svakako ćemorazgovarati ne samo o tome, već i o svim ostalim, neću reći problemima, već nesporazumima", rekao je on.

Dodao je i da nije nužno odvajati decu po nacionalnosti, s obzirom na to da manjine ta prava ostvaruju tokom školovanja, ali da je razgovor o tome nužan, zbog čega je zakazan sastanak.

 

Komentari (0)

Srbija