Politika

Milićević o pogromu Srba sa KiM: Srbija nikada neće zaboraviti pogrom

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2024

-

12:43

Milićević o pogromu Srba sa KiM: Srbija nikada neće zaboraviti pogrom
Milićević o pogromu Srba sa KiM: Srbija nikada neće zaboraviti pogrom - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević poručio je danas da Srbija nikada neće zaboraviti pogrom koji su albanski ekstremisti organizovali nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. i da je ubeđen da će ih zaslužena kazna stići.

Milićević smatra da je pogrom koji je započet NATO bombama 1999. godine nastavljen organizovanim masovnim zločinom 2004. godine, traje i danas, navodi se u saopštenju kabineta ministra bez portfelja.

"Kurti (premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin) čini sve da različitim metodama završi proces etničkog čišćenja. To mu Srbija neće dozvoliti! Kada najviše veruju da mogu da unište naš narod, neka znaju da tada najmanje mogu. Dolaskom DOS-a na vlast posle 5. oktobra, albanski ekstremisti dobili su uzlet i ohrabenje te su u tom periodu organizovali i pogrom i proglašenje lažne nezavisnosti. Za razliku od tog perioda, promenom vlasti 2012. i dolaskom Aleksandra Vučića Srbija vraća pitanje Kosova za pregovarački sto", rekao je on.

Milićević je dodao da je predsednik Aleksandar Vučić zajedno sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem zaslužan za 27 otpriznanja tzv. Kosova, kao i za sprečavanje da postane član različitih međunarodnih organizacija.

"Danas se ponovo povampiruju snage koje su poražene te 2012, idu po svetu i ogovaraju Srbiju. Obećavaju da će oni rešiti priznanje Kosova samo ako ih postave na vlast. Ali, mora da im bude jasno da se u Srbiji vlast dobija samo na izborima, glasovima njenih građana, a ne u Briselu ili nekim drugim centrima moći voljom tamošnjih birokrata i albanskih lobista", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija