Politika

"Novi napad na aktiviste SNS u Kikindi": Brnabić traže od institucija da rade svoj posao

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2024

-

22:40

"Novi napad na aktiviste SNS u Kikindi": Brnabić traže od institucija da rade svoj posao
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je večeras da su učestali napadi na aktiviste Srpske napredne stranke i zatražila da državne institucije rade svoj posao i zaštite aktiviste SNS.

Brnabić je rekla da se danas desio novi napad na aktiviste i pristalice SNS u Kikindi, posle napada koji su se prethodnih dana dogodili na Čukarici, Zvezdari i u Starom gradu.

Kako je premijerka navela za Pink, nepoznati ljudi su pratili aktiviste SNS dok su obilazili članove stranke, a zatim vrata pristalica i članova SNS išarali uvredama. 

Brnabić je za napade na aktiviste SNS optužila koaliciju Srbiju protiv nasilja, nevladine organizacije i kako je rekla, "Šolakove medije".

"Vi od strane opozicije, ona koja govori da je protiv nasilja, od strane opozicionih medija, tajkunskih medija, Šolakovih, Đilasovih medija, niste čuli ne samo jednu osudu, već ste čuli relativizaciju. Do toga da se to graniči sa smešnim i da je to pohvalno i da to tako treba i da je to sve okej", rekla je Brnabić. 

Ona je zatražila od nadležnih organa da rade svoj posao i da spreče napade na aktiviste SNS.

"Zato što ovo ne može biti anarhija, ne može biti bezakonje, u kome bilo ko bilo kome dozvoljava da tako maltretira ljude po ulicama. Dakle, institucije pod jedan moraju da rade svoj posao, zato što niko nikog ovde neće tek tako juriti palicama", poručila je Brnabić.

Ona je optužila opoziciju za, kako je rekla, fašizam.

"Dok ne shvatimo da ovo što radi Srbija protiv nasilja, Đilasova opozicija, Đilasovi i Šolakovi mediji i sve ostale njihove nevladine organizacije, da to što oni rade jeste suština fašizma u kojem postoje građani višeg reda i građani nižeg reda i ti građani višeg reda smeju da hapse, da jure, da obeležavaju druge građane, da šaraju vrata, da uzimaju pravdu u svoje ruke, da kažu šta je dobro, a šta nije dobro, ko sme, ko ne sme. Dok ne shvate da je to fašizam, fašistička ideologija u svojoj suštini i svojoj srži, dok se neko ne osvesti, ovo će ići u dalje ludilo i bezumlje", rekla je Brnabić. 

Kako je rekla, samozvanoj eliti smeta kada neko ima slobodnu volju da glasa za SNS.

"Njima smeta SNS i Aleksandar Vučić. Smeta im sve ono što smo uspeli da uradimo zato što ne mogu da nas pobede na izborima. Iz toga proizilaza frustracija, iz nje mržnja. To je rezultat višegodišnjeg sipanja mržnje od Šolakovih medija, nevladinih organizacija, Srbije protiv nasilja", smatra Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija