Politika

Đurđev: Bavarska i Srbija imaju šta da ponude jedna drugoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/03/2024

-

22:12

Đurđev: Bavarska i Srbija imaju šta da ponude jedna drugoj
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Najrazvijenija nemačka i najrazvijenija i najveća balkanska država imaju šta da ponude jedne drugoj, geografski i istorijski su bliske i imaju vrlo ličnu viziju razvoja našeg celokupnog kontinenta. Srpska liga ne samo da pozdravlja dodelu odlikovanja bavarskom premijeru Markusu Zederu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već i godinama i sama čini velike napore da stvara nove srpsko-bavarske veze, posebno na intelektualnom polju, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Sudeći po njegovim rečima, Bavarska je nemačka savezna država koja najviše pažnje posvećuje razvoju Srbije i celog našeg regiona i koja bi, da se sama pita, daleko bolje uredila sveukupne srpsko-nemačke odnose na svim poljima.

"Preko 20.000 radnika u Srbiji radi u bavarskim kompanijama, a na hiljade naših sunarodnika živi i radi u Minhenu i drugim bavarskim gradovima. To je ogroman zalog za budućnost zasnovanu na obostranom razvoju", precizirao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige smatra da porast konzervativnih političkih snaga u Bavarskoj ne treba nikoga da plaši, već naprotiv, da su i Hrišćansko-socijalna unija i Alternativa za nemačku partije čije ideje će oblikovati budućnost Evrope.

"To su ideje koje su apsolutno komplementarne sa onim kako Srpska liga i većina građana naše zemlje vide budućnost našeg kontinenta. To je Evropa suverenih, nezavisnih i slobodnih zemalja u kojoj će stare evropske i hrišćanske nacije biti stub odbrane i napretka naše evropske civilizacije. U tom pravcu Srbiju već 12 godina vodi predsednik Vučić, a jedini koji može pratiti takav ,,nemački tempo" razvija naše zemlje na funkciji premijera je Miloš Vučević", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija