Politika

SNS predala GIK-u listu za beogradske izbore, prisustvovali Vučević, Šapić, Ljajić, Milica Đurđević Stamenkovski

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2024

-

11:41

SNS predala GIK-u listu za beogradske izbore, prisustvovali Vučević, Šapić, Ljajić, Milica Đurđević Stamenkovski
SNS predala GIK-u listu za beogradske izbore, prisustvovali Vučević, Šapić, Ljajić, Milica Đurđević Stamenkovski - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Srpska napredna stranka s koalicionim partnerima predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu "Aleksandar Vučić-Beograd sutra" za beogradske izbore koji će biti održani 2. juna. Lista je predata sa oko 20.000 potpisa podrške.

Predaji liste sa potpisima podrške prisustvovali su predsednik SNS-a Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić, kandidat za gradonačelnika i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Aleksandar Šapić, kao i koalicioni partneri: lider i funkcioneri SPS-a Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević, zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj, potpredsednik PUPS-a Stefan Krkobabić, lider SDPS-a Rasim Ljajić i predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

GIK je juče usvojila obrasce za beogradske izbore, čime je otvorena mogućnost za predaju lista, a SNS je s koalicionim partnerima prva stranka koja je predala listu. SNS i SPS zajedno sa još 14 stranaka i udruženja počeli su juče u podne prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" u više gradskih opština.

Tanjug/STR

 

Potpis podrške u Zemunu je dao i predsednik Srbije i član Predsedništva SNS-a Aleksandar Vučić.

Naziv liste za predstojeće izbore u Beogradu je "Aleksandar Vučić- Beograd sutra"- Ivica Dačić socijalistička partija Srbije (SPS), Rasim Ljajić- Socijaldemokratska partija Srbije (SDP), Milan Krkobabić- Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda- (PUPS)- Solidarnost i pravda, Milan Stamatović- Zdrava Srbija (ZS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS), dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka (SRS), Aleksandar Vulin - Pokret socijalista (PS), Nenad Popović- Srpska narodna partija (SNP), Ivan Karić- Zeleni Srbije- Zeleni, dr Balit Pastor - Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici, Andreja Mladenović- Samostalna srpska stranka, Saša Borojević- Porodični alarm, Milos Vučević- Srpska napredna stranka (SNS).

Šapić: Važno je da se okupimo, kao što smo to mi uradili danas

Kandidat liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" Aleksandar Šapić izjavio je danas da su beogardski izbori jako važni i za Beograd i za Srbiju jer su, kako je naveo, zbog opštih dešavanja definisani daleko iznad lokalnih izbora.

"Izuzetno brzo smo sakupili 20.000 potpisa uz jednu atmosferu koja je, moram da priznam, bila sa mnogo više entuzijazma i radosti nego prošli put. Predali smo listu „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“. Ovi izbori su jako važni i za Beograd i za Srbiju jer su zbog opštih dešavanja definisani daleko iznad lokalnih izbora. Ovo su vrednosni izbori, ovo su nacionalni izbori, izbori u kojima se Srbija kroz Beograd definiše i odlučuje kojim pravcem želi da krene", rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda i kandidat za gradonačelnika izborne liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, Aleksandar Šapić, nakon predaje izborne liste, sapoštio je SNS.

Kaže da bi najviše voleo kada bi na ovim izborima teme bile lokalne, međutim, ukazuje da će one biti na nacionalnom nivou.

"Svi naši konkurenti, i na ovim i na prošlim izborima, u svojim životima ni trafiku nisu vodili, da ne pričamo o nekoj jedinici lokalne samouprave, većoj opštini ili gradu. Nažalost ili na sreću, ovoga puta će teme biti daleko veće. Zahvaljujući onome što radimo danas omogućićemo da Beograd sutra bude i bolji, i lepši, i produktivniji, i napredniji, i infrastrukturno sređeniji, i ekonomski snažniji, i da bude ono što i jeste - lokomotiva čitavog srpskog društva", rekao je Šapić i dodao da danas neće govoriti o svim projektima i svemu onome što se trenutno radi u Beogradu i što će se raditi.

Kako kaže, biće prilike da se govori o svemu tome u kampanji, saopštio je SNS.

"Važno je da se okupimo, kao što smo to mi uradili danas, oko našeg naroda, oko srpskog društva, oko naše države i branjenja naših državnih i nacionalnih interesa. Ili ćemo uraditi to, ili ćemo dozvoliti da, kao mnogo puta u istoriji, pukotine koje su se stvarale među nama, omoguće onima koji ne žele dobro ni ovaj zemlji, ni ovom narodu, da to iskoriste i zlupotrebe. Činjenica da smo se okupili kao nikada do sada, ovo je možda i najveće okupljenje na srpskoj političkoj sceni u poslednih nekoliko decenija, pokazuje koliko je situacija važna, i koliko moramo da stanemo u odbranu našeg društva, državnih i nacionalnih interesa", zaključio je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija