Politika

"Zloupotreba ubistva Danke Ilić": Nacionalni savet Vlaha pozvao političare da ne sakupljaju poene na njihov račun

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2024

-

16:32

"Zloupotreba ubistva Danke Ilić": Nacionalni savet Vlaha pozvao političare da ne sakupljaju poene na njihov račun
"Zloupotreba ubistva Danke Ilić": Nacionalni savet Vlaha pozvao političare da ne sakupljaju poene na njihov račun - Copyright Privatna arhiva, Euronews/Dragan Živanović

veličina teksta

Aa Aa

Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine pozvao je danas sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju tragediju koja se desila u  Boru, ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, i da se ne predstavljaju kao navodni zaštitnici Vlaha.

U saopštenju predsednika Nacionalnog saveta Vlaha Novica Janošević navodi se da se poslednjih dana, nakon opisa tragičnog događaja od strane policijskih zvaničnika, pojedine političke partije u još jednom pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, stavljaju u navodnu zaštitu Vlaha. 

"Postavlja se pitanje kako se sada setiše Vlaha? Nacionalni savet Vlaha ističe da su Vlasi pripadnici policije, tužilaštva, sudskih organa, izvršne vlasti, zakonodavne vlasti, lokalnih samouprava, obrazovnog, zdravstvenog i celokupnog društvenog sistema, te da veruju svojoj državi i nosiocima najviših državnih funkcija. 

Nacionalni savet vlaha osuđuje gnusni zločin koji se desio ubistvom male Danke, verujemo da će  policija i tužilaštvo  profesionalno rasvetliti  slučaj, i da će  počinioci maksimalno biti kažnjeni",  navodi se u saopštenju.

Cmolić: Nisam imao nameru da uvredim bilo koga, pogotovo ne manjine

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić izjavio je danas da nije imao nameru da uvredi bilo koga, a pogotovo ne nacionalne manjine. 

"Kao policijski službenik, visoki oficir policije, koji je rukovodio akcijama rasvetljavanja najtežih i najsloženijih krivičnih dela, kao neko ko je završio srednju školu unutrašnjih poslova, Policijsku akademiju, i specijalističke studije na Pravnom fakultetu u Beogradu, kao istinski patriota i profesionalac,nijednom rečju nisam imao nameru da uvredim nikoga, a pogotovo ne naše nacionalne manjine", rekao je Cmolić za Tanjug.

Kako je istakao, najvažnija stvar, jeste lišenje slobode osumnjičenih za nestanak i teško ubistvo devojčice Danke Ilić. 

"Govorio sam o mučnom i mukotrpnom radu na pronalasku izvršioca ovog gnusnog zločina koji je šokirao celu Srbiju. Žao mi je sto su moje reči izvučene iz konteksta i žao mi je ako se iko osetio uvređenim", istakao je Cmolić.

Cmolić je, gostujući na TV Informer 5. aprila, rekao da su dvojica muškaraca koji su priznali ubistvo dvogodišnje Danke Ilić "bez empatije i sa niskim IQ-om", kao i da su u pitanju Vlasi. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija