Politika

Zijade: Važno je nastaviti sa nastojanjima da se pronađu kompromisna rešenja u dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2024

-

20:22

Zijade: Važno je nastaviti sa nastojanjima da se pronađu kompromisna rešenja u dijalogu Beograda i Prištine
Zijade: Važno je nastaviti sa nastojanjima da se pronađu kompromisna rešenja u dijalogu Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica Misije UN na KiM (UNMIK) Karolin Zijade saopštila je da je važno nastaviti sa nastojanjima da se pronađu kompromisna rešenja u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz podršku EU.

''To uključuje napore koji se preduzimaju za rešavanje problema sa valutom u opštinama sa srpskom većinom, izglede za nove lokalne izbore u opštinama na severu KiM i neophodne korake ka uspostavljanju Zajednice srpskih opština'', poručila je ona nakon što se u Beogradu sastala sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem i prvim potpredsednikom vlade i šefom diplomatije Srbije Ivicom Dačićem.

Navela je da su razgovarali o predstojećem izveštaju generalnog sekretara UN, uoči predstojeće sednice Saveta bezbednosti UN o UNMIK-u kasnije ovog meseca.

Ona je istakla da je sa srpskim zvaničnicima razgovarala o nizu drugih pitanja važnih za jačanje regionalnog mira i stabilnosti.

Zijade je istakla da se danas sastala i sa predstavnicima diplomatskog kora u Beogradu, i da je sa njima ragovarala o tekućem radu UNMIK-a na izgradnji poverenja na KiM, kao i budućim planovima u toj oblasti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija