Politika

Abazović: Ne bih voleo da čin glasanja za Rezoluciju o Srebrenici podigne tenzije

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2024

-

14:06

Abazović: Ne bih voleo da čin glasanja za Rezoluciju o Srebrenici podigne tenzije
Abazović: Ne bih voleo da čin glasanja za Rezoluciju o Srebrenici podigne tenzije - Copyright Tanjug MEDIA BIRO

veličina teksta

Aa Aa

Lider Građanskog pokreta URA i bivši crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je danas da ne bi voleo da čin glasanja za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN dovede do širih tenzija.

On je u izjavi za Tanjug rekao da smatra da je većina političkih elita zainteresovana za mir, stabilnost i progres, da je potrebno da se ide unapred a ne unazad, napomeunvši da se nada da ova rezolucija neće podći tenzije u regionu.

"Očekujem da se možda zvanična Srbija ne složi sa onim što bude glasanje Crne Gore, ali stavovi Crne Gore su od ranije poznati, nisu uopšte promenjeni u prethodnom periodu. Mislim da će oni imati jednu konzistentnost kada je u pitanju glasanje", naveo je on.

Komentarišući preliminarne rezultate izbora u Hrvatskoj, Abazović je čestitao građanim Hrvatske i napomenuo da Crna Gora treba da ima što bolje odnose sa Hrvatskom jer ima velika očekivanja od njih za podršku budućeg članstva Crne Gore u EU.

"Verovatno će sada uslediti određeni period pregovaranja, voleo bih da nova hrvatska Vlada bude sastavljena što pre kako bi neke zajedničke stvari koje se rade sa Crnom Gorom mogle što pre da imaju efekta", izjavio je Abazović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija