Politika

Vučić se sastao sa Nebenzjom u Njujorku: "Pokazaćemo svetu kako se štite interesi Srbije"

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2024

-

22:23

Vučić se sastao sa Nebenzjom u Njujorku: "Pokazaćemo svetu kako se štite interesi Srbije"
Vučić se sastao sa Nebenzjom u Njujorku: "Pokazaćemo svetu kako se štite interesi Srbije" - Copyright aleksandar vuči

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom. 

Prethodno, predsednik Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Mohamedom Abushahabom.

Pre toga, Vučić je prisustvovao prijemu u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, koji je organizovala stalna Misija Srbije pri UN, za stalne predstavnike država članica UN.

Prijem je organizovan nakon završetka sednice SB UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj UNMIK-a o Kosovu i Metohiji.

"Pokazaćemo svetu kako se štite nacionalni i državni interesi Srbije"

Predsednik Vučić rekao je večeras da će se Srbija boriti u Ujedinjenim nacijama da zaštiti svoje nacionalne interese i da će pokazati celom svetu kako štiti svoje državne i nacionalne interese.

 

"Pred nama je teško vreme, ali bilo da izgubimo formalno, gotovo sam siguran da će to biti uz neveliku razliku i siguran sam da ćemo pokazati svetu kako se štite nacionalni i državni interesi naše zemlje. Hvala svima za pažnju, hvala svima na ljubavi prema Srbiji", izjavio je Vučić u video snimku objavljenom na njegovoj Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

Vučić je danas učestvovao na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj šestomesečnom izveštaju UNMIK-a o Kosovu i Metohiji, nakon čega je delegacija Srbija napravila prijem u UN, na kome je prema Vučičevim rečima bilo 125 zvanica.

"Srećan sam zbog toga što smo se borili i hoću da kažem svim ljudima u Srbiji da sam samo jednu stvar obećao pre polaska u Njujork. A to je da ćemo da se borimo do poslednjeg trenutka bez obzira na sve lične i bilo kakve druge rizike. Hoću da se zahvalim svim ljudima koji su radili i koji su spremali sednicu Saveta bezbednosti, koji su mi pomogli da se suprotstavim nečemu što je izgledalo kao nameštaljka, kao političko pozorište", poručio je Vučić. 

Zahvalio je svim ljudima u Srbiji koji su, kako je istakao, verovali u svoju zemlju, koji su verovali u svoje rukovodstvo i koji znaju, kako kaže, da će Srbija na kraju da pobedi. 

"Naša borba nikada neće prestati. Hvala ljudima na ogromnoj podršci i ljubavi koju pokazuju prema našoj Srbiji. Pobediće Srbija!", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija