Politika

Đurić: Ponosan sam na borbu predsednika Vučića za interese Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2024

-

23:30

Đurić: Ponosan sam na borbu predsednika Vučića za interese Srbije
Đurić: Ponosan sam na borbu predsednika Vučića za interese Srbije - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić izjavio je večeras da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.

"Glas Srbije i našeg naroda na Kosovu i Metohiji gromoglasno se zaorio zdanjem Ujedinjenih nacija u Njujorku, dok je predsednik Vučić metodično iznosio istinu o sistematskom progonu, fizičkom i pravnom nasilju i maltretiranju našeg naroda u južnoj pokrajini i neospornim činjenicama i argumentima, dostojanstveno i državnički snažno osporavao prištinske pokušaje laži i obmana međunarodne zajednice, pokazujući i dokazujući da je Srbija, iako površinski mala zemlja, zemlja velikih ljudi, velikog ponosa i integriteta", napisao je Đurić na platformi Iks.

On je naveo da je bila čast i privilegija danas predstavljati Srbiju kao član delegacije predsednika Vučića.

"Nastavljamo borbu za pravo i pravdu, za istinu, za mir, za naš narod i našu zemlju! Živela Srbija!" - poručio je Đurić.

O tome šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas na sednici Saveta bezbednosti u Njujorku, na kojoj je predstavljen redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonia Gutereša o radu Misije UN na KiM, možete pročitati OVDE.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija