Politika

Saopštenje iz Kabineta predsednice Skupštine: Postignuta saglasnost u vezi sa formiranjem Radne grupe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/04/2024

-

19:33

Saopštenje iz Kabineta predsednice Skupštine: Postignuta saglasnost u vezi sa formiranjem Radne grupe
Euronews - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Na sastanku, koji je trajao blizu dva sata, postignuta je saglasnost u vezi sa formiranjem Radne grupe za unapređenje izbornog procesa, odnosno ispunjenjem preporuka ODIHR-a, saopšteno je iz kabineta predednice Narodne skupštine Ane Brnabić.

Održan još jedan sastanak predsednice Narodne skupštine i predstavnika poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i organizacija civilnog društva, a tema sastanka bila su obrazovanja radnih tela za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju biračkog spiska.

Na zahtev poslanika opozicije, tom radnom grupom predsedavaće predstavnici civilnog društva i njeno obrazovanje dogovoreno je za ponedeljak, 29. april. Sednica nadležnog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo je sazvana za ponedeljak u 12 časova.

Što se tiče Radne grupe za uvid, reviziju i kontrolu biračkog spiska, o njenom obrazovanju nije postignuta suglasnost.

Poslanici vladajuće većine predložili su, zarad efikasnosti, formiranje radnog tela, koje bi moglo odmah da počne sa radom, ističe se u saopštenju.

Na izričit zahtev narodnih poslanika iz redova opozicije i predstavnika organizacija civilnog društva, taj predlog nije prihvaćen, navedeno je u saopštenju.

Predsednica Narodne skupštine je, nakon duže rasprave, prihvatila predlog opozicije i organizacija civilnog društva za obrazovanje komisije od strane Narodne skupštine, uz prethodne izmene i dopune odgovarajućih zakona.

Sastanku su prisustvovali predstavnici poslaničkih grupa Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Mi – Glas iz naroda, PUPS – solidarnost i pravda, Socijaldemokratska partija Srbije, PS-NSS-USS-RS, Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija, Ekološki ustanak, kao i predstavnici organizacija civilnog društva CRTA, Transparentnost Srbija i CeSID

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija