Politika

Dačić odgovorio ministru spoljnih poslova BiH: Konaković nastavlja sa napadima na Vučića, Srbiju i Republiku Srpsku

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2024

-

19:33

Dačić odgovorio ministru spoljnih poslova BiH: Konaković nastavlja sa napadima na Vučića, Srbiju i Republiku Srpsku
Dačić odgovorio ministru spoljnih poslova BiH: Konaković nastavlja sa napadima na Vučića, Srbiju i Republiku Srpsku - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić reagovao je danas na izjavu ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji je najavio da će tražiti isplatu ratne odštete od Srbije, ocenjujući da Konaković nastavlja sa sramotnim napadima na predsednika Aleksandra Vučića i srpski narod, jer je čigledno razočaran brilijantnim nastupom predsednika Vučića u odbrani Srbije.

"Bosansko-hercegovacki ministar Konaković nastavlja sa svojim besprizornim i sramotnim napadima na predsednika Vučića, na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod u celini. Konaković je očigledno razočaran briljantnim nastupom Vučića u odbrani Srbije i srpskog naroda", rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je dodao da je Vučić razobličio svu licemernost bosnjačkih političara, kojima je, kako kaže, cilj da Srbiju i srpski narod predstave kao genocidne, što bi otvorilo put ka onome što je i rekao, kao traženju ratne odštete i osporavanju postojanja Republike Srpske. 

"Baš zato je i toliko besan, jer ih je Vučić prozreo i doveo do toga da dođe do odlaganja glasanja u GS UN. Ceo svet sada vidi da je u pitanju podla politička igra, i zato neće ni da podrže takvo ponašanje u UN", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je Vučić razmontirao celu zloćudnu mašineriju uperenu protiv Srbije i srpskog naroda.

"I tako će uvek I biti, dok je on na čelu drzave. A sto se tiče tužbi I revizije, to je već bilo, i sud je sve to odbacio", zaključio je Dačić.ž

Ministar Elmedin Konaković je ranije danas za N1 Sarajevo izneo niz optužbi na račun predsednika Vučića, Srbije i RS, najavivši da će tražiti isplatu ratne odštete od Srbije, kao i, kako je dodao, "obnovu revizije presude protiv Srbije".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija