Politika

Petković: Sram vas bilo Dora Bakojani

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2024

-

17:10

Petković: Sram vas bilo Dora Bakojani
Prinskrin/Tanjug video - Copyright Prinskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oštro je danas kritikovao izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem Kosova Doru Bakojani zbog autorskog teksta u kojem je navela da su od Prištine tražene brojne reforme, a nije pomenula kršenja prava Srba i neispunjavanje obaveza među kojima i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

"Sram Vas bilo Dora Bakojani! Ne zna se šta je gore, da li Vaš skaradni izveštaj ili sve što kažete u odbranu tzv. Kosova", poručio je Petković je u objavi na platformi Iks.

Naglasio je da u izveštaju Bakojani PSSE, koji je nazvao sramotnim, nema ni reči o tome da Priština nije formirala ZSO, kao i da se na KiM svakodnevno krše prava Srba.

"Pominjete navodne brojne reforme koje su stavljene tzv. Kosovu za članstvo u SE, a reč niste rekli da Priština 11 godina nije formirala ZSO, da svakog dana hapsi i prebija Srbe, da Priština 10 meseci zaustavlja promet srpske robe, da ukida dinar i zabranjuje plate i penzije Srbima, sprovodi etničko čišćenje Srba, vrši institucionalno nasilje, nameće lažne gradonačelnike na severu, preorava srpska groblja i otima srpsku imovinu... Toga nema u Vašem sramnom izveštaju", naveo je Petković.

Bakojani  je u autorskom tekstu za European Western Balkans navela da nijednom kandidatu za članstvo u Savetu Evrope nije traženo više reformi nego Kosovu pre rasprave o članstvu u toj organizaciji. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija