Politika

Dogovor u parlamentu: Građani koji su u prethodnih 11 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novoj adresi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/05/2024

-

13:33

Dogovor u parlamentu: Građani koji su u prethodnih 11 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novoj adresi
Dogovor u parlamentu: Građani koji su u prethodnih 11 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novoj adresi - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Srbije postignut je dogovor između parlamentarnih grupa o izmeni Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, a koje se tiče zahteva da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, saznaje Euronews Srbija.

Politički dogovor je da ograničenje postoji za građane koji su prebivalište promenili u periodu od 3. jula 2023. do 3. juna 2024. Birački spisak zatvara se 17. maja, te će zbog toga biti neophodno da Skupština Srbije što pre izglasa ove izmene.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zakazala je za sutra u 14.00 časova novu sednicu parlamenta na čijem će dnevnom redu biti pet tačaka, a među njima je i Predlog zakona o jedinstvenom biračkom spisku, saznaje Tanjug. Taj predlog je podnelo 37 narodnih poslanika.

Podsetimo, poslanici Skupštine Srbije ranije su usvojili izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima, kojima se pomeraju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima i čime je omogućeno da se svi lokalni izbori održe 2. juna.

Od 204 poslanika, za izmeme i dopune Zakona o lokalnim izborima glasalo je 165, protiv je bilo 26, dvoje je bilo uzdržano, dok 11 nije glasalo. 

Komentari (0)

Srbija