Politika

Vučić: Plašim se da ćemo imati i do 5.000 pozitivnih dnevno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/08/2021

-

18:21

Vučić: Plašim se da ćemo imati i do 5.000 pozitivnih dnevno
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u današnjem intervjuu za TV Pink izrazio zabrinutost oko porasta broja zaraženih koronavirusom u Srbiji.

"Biće ih (pozitivnih), plašim se i 5.000. Samo da ne dođemo do 9.000. Nemamo dovoljno vakcinisanih. Puškom da terate nekoga ne može, a da kršim Ustav ne mogu", istakao je.

Govoreći o incidentu na utakmici Novog Pazara i Partizana naveo da su jedni videli da su krivi navijači Partizana, a drugi navijači Pazara, ali da je on video nešto treće. Potrebno je da razgovaramo sa Bošnjacima i da probamo da razumemo jedni druge, apelovao je.

"Nije tu reč o navijačima i onome što osećaju. Ovo nisu navijački organizovani već obični ljdui koji su pokazali šta misle prema meni, ali mnogo važnije o Srbiji i koliko su te naše podele duboke. Moje pitanje je dokle to mi Srbi i Bošnjaci mislimo da to tako ide?", rekao je i nastavio.

"Mi moramo kao ozbiljni ljudi i narodi da razmišljamo o budućnosti. Ako će svaka utakmica da bude takva, šta je smisao? Da idete na fudbal ili da se svi bave nečim drugim? Onda nema problema onda nam recite da to više nije sport i nema veze sa tim nego nečim drugim. Svakako žive u Srbiji zajedno s nama"

U roku od dva dana nagrade za olimpijce

Predsednik je najavio i ogromna ulaganja u infrastrukturu i početak izgradnje nacionalnog stadiona. Osim toga, izjavio je da će svi olimpijci dobiti novčane naknade u roku od dva dana.

"Nagrade ćemo isplatiti u roku od dva dana, kao što je država obećala"

On je rekao i da je uspeo da prethodnih dana isprati utakmice srpskih olimpijaca.

Naveo je i da su u Londonu po broju medalja ispred nas bili i Mađarska, Rumunija i Hrvatska. Srbija je danas po broju medalja druga, odmah posle Mađarske. Kaže i da je velika stvar što je Srbija ispred Hrvatske po broju medalja, imajući u vidu da je "Hrvatska velika sportska nacija".

Vučić je čestitao olimpijcima i članovima stručnog štaba na osvojenim medaljama, ali i onima koji su učestvovali na najvećem sportskom takmičenju na svetu.

Kaže i da će svima onima koji su osvojili medalje, biti isplaćene nagrade: 70.000 evra za zlato. 60.000 evra za srebro i 50.000 za brozu.

"Očekujem poziv tužioca za organizovani kriminal"

Vučić je izjavio da očekuje poziv tužioca za organizovani kriminal, kako bi dao iskaz i bio stavljen na poligraf o optužbama na njegov račun da je bio povezan sa klanom Veljka Belivuka.

Kazao je da bi trebalo da bude pozvan i izrazio nadu da će ga tužilac pozvati, kako bi, ističe, narod čuo istinu i kako bi pokazao da ima hrabrosti da ode jer nema šta da krije.

Izrazio je i zadovoljstvo što je srpska policija otkrila klan Veljka Belivuka i što sada svi o toj kriminalnoj grupi sve znaju.

Vučić je naveo da razume optužbe uhapšenih kriminalaca na njegov račun, kao i na račun ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, da su bili povezani sa tim klanom, kao i da očekuje još "izmišljanja" od njih.

 

Komentari (0)

Srbija