Politika

Vučević razgovarao sa Varheljijem: Članstvo u EU ostaje strateški cilj Vlade Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2024

-

19:08

Vučević razgovarao sa Varheljijem: Članstvo u EU ostaje strateški cilj Vlade Srbije
Oliver Varheji i Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas u razgovoru sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlada Srbije i u novom mandatu na čijem je on čelu, saopštila je Vlada Srbije.

Kako je saopšteno, premijer Vučević je istakao da je pred Srbijom ozbiljan proces čiji je krajni cilj uređena i stabilna država i bolji standard za građane Srbije, dodajući da očekuje konkretan napredak u procesu pridruživanja i daljih reformi.

On je istakao je da Srbija kontinuirano radila na otvaranju Klastera 3, koje je u potpunosti spremno, dodajući da od Evropske unije očekuje pozitivan signal za njegovo otvaranje.

''Naš cilj je nastavak dalje modernizacije zemlje i sprovođenje neophodnih reformi, pre svega, u oblasti vladavine prava'', naveo je Vučević.

On je zahvalio evropskom komesaru na podršci Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i ocenio da su pred novom vladom važni zadaci i veliki izazovi, za koje je Srbija u potpunosti spremna.

Varhelji je naglasio da je Srbija napredovala po pitanju reforme pravosuđa i medijskih zakona i da je pred novom vladom važan zadatak daljih strukturalnih reformi.

On je istakao da očekuje napredak Srbije na polju evropskih integracija u narednih pet godina, do kada će trajati mandat novoj Evropskoj komisiji.

Varhelji je čestitao premijeru Vučeviću na novom mandatu i poželeo puno uspeha u obavljanju profesionalnih dužnosti i izrazio čvrstu podršku srpskoj vladi za nastavak reformi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija