Politika

Vučić u Kotoru: Svako neka donese odluku o rezoluciji - ponašaćemo se u skladu sa tim

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2024

-

09:58

Vučić u Kotoru: Svako neka donese odluku o rezoluciji - ponašaćemo se u skladu sa tim
Aleksandar Vučić i Oliver Varheji - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u Kotoru pred početak samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", da nema nikakvu poruku za Crnu Goru po pitanju rezolucije o Srebrenici i poručio da svako treba da donese svoju odluku, a da će se Srbija u skladu sa tim ponašati u budućnosti.

"Tako da, svako neka donese svoju odluku i u skladu sa tim i mi ćemo se ponašati u budućnosti", rekao je Vučić obraćajući se na dolasku na samit, na pitanje novinara šta će poručiti Crnoj Gori kada je reč o rezoluciji o Srebrenici.

"Nemam nikavu poruku, to je njihova stvar. Oni donose odluku kako će se postaviti po tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka. Imaju oni neke druge ovde koji će da govore kako i šta očekuju. Mi to ne radimo, ništa. Mi znamo šta je naš odnos po tome", rekao je Vučić.

Poručio je da ima on jedno pitanje na koje niko nema odgovor.

"A kakav je smisao toga danas? Pošto nam govore i ovo se ne odnosi na Crnu Goru, već na sve druge. A kakav je smisao te rezolucije? Kažete, nije nametanje kolektivne krivice. Nego šta je? Pošto je individualna krivica već određena presudama, o čemu se tu drugo radi pošto se ne pominje se ni jedno ime u samoj rezoluciji. Tako da, svako neka donese svoju odluku u skladu sa tim i mi ćemo se ponašati u budućnosti", naglasio je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija