Politika

Đurđević Stamenkovski: Srbija i Republika Srpska jedna velika porodica

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2024

-

15:17

Đurđević Stamenkovski: Srbija i Republika Srpska jedna velika porodica
Milica Đurđević Stamenkovski - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, poručila je danas, tokom prve Porodične šetnje u Doboju, da su Srbija i Republika Srpska "jedna velika porodica".

Ona je naglasila da je porodica "kičma svakog društva, temelj našeg opstanka, najvažniji nacionalni interes", saopštilo je resorno ministarstvo.

"Kada je porodica zdrava, sigurno je da će se iz nje podići i zdravi, principijalni, vaspitani i moralni ljudi, sutra dobri roditelji i uzorni građani", navela je Đurđević Stamenkovski.

Naglasila je da će se Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uvek truditi da svim inicijativama, projektima i različitim događajima u Republici Srpskoj "da skromni doprinos".

Zahvalila je gradu Doboju što će nastaviti da pruža podršku udruženjima koji se bave promocijom pronatalitetne politike u celini.

"Trudićemo se da pozivamo na rađanje, na život, da pružimo podršku i onim parovima koji se bore za potomstvo, samohranim roditeljima, porodicama koje nažalost imaju veliko breme, jer njihovi članovi boluju od retkih bolesti. Mi smo svi na zajedničkom zadatku - da naše društvo učinimo boljim i sigurnijim", zaključila je ministarka.

Đurđević Stamenkovski je prilikom posete Doboju položila venac na spomenik Spomenka Gostića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija