Politika

Brnabić sa Žiofreom o aktvnostima za unapređenje izbornog procesa

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2024

-

17:56

Brnabić sa Žiofreom o aktvnostima za unapređenje izbornog procesa
Brnabić sa Žiofreom o aktvnostima za unapređenje izbornog procesa - Copyright Fonet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine sastala se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom sa kojim je razgovarala o svim aktivnostima preduzetim u cilju unapređenja izbornog procesa u Srbiji.

Brnabić je naglasila da se očekuje da predstojeći izbori budu održani u atmosferi koja garantuje pošten i transparentan izborni proces zahvaljujući, kako je rekla, uspostavljenom dijalogu između vladajuće većine i opozicije, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Istakla je da su, u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji, formirane dve radne grupe koje aktivno rade na implementaciji preporuka ODIHR-a.

Brnabić je naglasila da ove organizacije imaju neprocenjivo iskustvo i znanje o lokalnim političkim prilikama i izbornim procesima i da njihovo učešće doprinosi stvaranju atmosfere poverenja u izborni proces među građanima i političkim akterima.

Ambasador Žiofre pozdravio je pokretanje političkog dijaloga o izbornim uslovima koji, kako je rekao, mora da se nastavi nakon izbora na transparentan i inkluzivan način kako bi se pružili opipljivi rezultati u implementaciji svih postojećih i mogućih novih preporuka ODIHR-a.

Na sastanku se razgovaralo i o značaju aktivnog učešća organizacija civilnog društva u procesu unapređenja izbornog procesa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija