Politika

Kandidati za odbornike "Biramo Niš" i danas pregledaju izborni materijal u prostorijama GIK-a

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/06/2024

-

14:34

Kandidati za odbornike "Biramo Niš" i danas pregledaju izborni materijal u prostorijama GIK-a
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Kandidati za odbornike liste "Biramo Niš" nastavili su danas pregled izbornog materijala. Na njihov zahtev, odobreno im je da ponovo uđu u prostorije GIK. Očekuju da im se u toku dana priključe i kolege sa drugih opozicionih lista.  

Ljubomir Kostić, kandidat za odbornika sa ove liste za Euronews Srbija kaže da, iako je istekao rok za podnošenje  prigovora, rok za pregledanje materijala nije i da će oni nastaviti taj posao zbog javnosti i građana koji su učestvovali u izbornom procesu.

 "Moramo znati punu istinu. Kada završimo pregled materijala, obavestićemo javnost sa kojim smo se sve nepravilnostima susreli. Sačekaćemo sve zakonske rokove i preduzeti sva moguća zakonska sredstva da bismo ovu bitku za povratak legalnosti u živote svih nas izvojevali do kraja", kaže Kostić.  

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Ponavlja stav opozicije da, što se njih tiče, novih izbora neće biti. Očekuje da se izbori ponove na onim biračkim mestima gde je, kako kaže, bilo grubih nepravilnosti.

Advokatica Dragana Milutinović, kandidat za odbornika na listi Biramo Niš, rekla je ranije za Euronews Srbija da su predstavnici opozicionih lista, i pored opstrukcija, uspeli da pregledaju značajan deo biračkog materijala i da su, kako kaže, uočene brojne nepravilnosti - od prekrajanja zapisnika, disproporcije broja listića i upisanih birača do zloupotrebe glasanja van biračkog mesta, kao i da postoje osnove za podnošenje dodatnih krivičnih prijava.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

I Miloš Nešić, kandidat za odbornika sa liste Biramo Niš, rekao je za Euronews Srbija da, zbog kratkog roka i opstrukcija, nisu uspeli da otvore svih 200 kutija i da će nastaviti sa razgledanjem materijala kako bi upoznali javnost šta je sve pronađeno u preostalim kutijama.

GIK u Nišu ima rok do subote u 20 sati da donese odluku po prigovorima opozicionih lista.

Komentari (0)

Srbija