Politika

Brnabić: Projekat "Jadar" veliki potencijal za Srbiju, brinućemo o našim interesima

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2024

-

10:49

Brnabić: Projekat "Jadar" veliki potencijal za Srbiju, brinućemo o našim interesima
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da projekat "Jadar" predstavlja veliki potencijal za našu zemlju, zbog čega je potrebna odgovorna i ozbiljna debata parlamentaraca u kojoj je neophodno voditi računa o interesima Srbije.

Brnabić je istakla da treba iskoristiti sve šanse za bogatiju Srbiju, kao i da Srbija ne može da se odrekne svojih potencijala za brži rast i razvoj.

"Rio Tinto je izašao sa tom studijom o proceni uticaja na životnu sredinu i to su ozbiljni dokumenti, koje su radili neki od najeminentnijih profesora i stručnjaka iz zemlje i inostranstva. Mi ćemo u svakom smislu braniti interese Srbije, kako u ekonomskom smislu, tako i u smislu bogatstva i većih plata i penzija i svega onoga što projekat može da donese čitavoj Srbiji, a posebno Loznici, Krupnju i okolini", rekla je Branbićeva za Hepi televiziju.

Prema njenim rečima, dobro je što su se u procenu studije uključile i evropske institucije.

"Drago mi je što su se uključile najvažnije i najpozvanije institucije koje se brinu o zaštiti životne sredine, da pogledaju i da kažu da li to može da se uradi u skladu sa najboljim evropskim i svetskim standardima ili ne može", naglasila je Brnabićeva.

Predsednica Skupštine je navela da je litijum put ka zdravijem energetskom sektoru i održivim oblicima proizvodnje.

Dodaje da je jako važno da o ovoj temi pozicija i opoziciji zajedno diskutuju, jer, kako ističe, u parlamentu ne smeju da postoje tabu teme.

"Mi kao parlamentarci ne smemo da stavljamo glavu u pesak. Hajde da odgovorno razgovaramo o svemu onome što se tiče građana Srbije i da prema njima pokažemo poštovanje i da na kraju krajeva razmotrimo šta je to što mi moramo da uradimo, a da Srbija nastavi putem napretka i progresa", naglasila je Brnabić.

"Opasnost za Vučićev život postoji" 

Brnabić je, povodom objavljivanja prepiske sa skaj telefona između osumnjičenih pripadnika narko kartela u Crnoj Gori, rekla da javnost nije svesna kolika opasnost preti po život predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona misli da javnost nije svesna kolika opasnost preti po njegov život, jer se to, kako je rekla, banalizuje u javnosti i dodala da je to unapred smišljen plan i da je to ključno u ovoj prepisci.

"I od toga se i neki mediji potpuno prave ludi kao da ova skajp prepiska nije ni izašla i kao da Zvicer nije rekao da će oni udariti po Vučiću", kazala je ona.

Brnabić je navela da je Vučić jedina brana crnogorskoj mafiji i dodala da su to pretnje prema Vučiću lično od strane Kavačkog klana.

"Pretnja po život Vučića postoji dok god je Radoje Zvicer na slobodi", ocenila je Brnabić.

Kako je navela, opozicioni mediji su negirali da Zvicer preti predsedniku Srbije, ali, kako je rekla, tek iz skajp prepiske su shvatili da se to zaista i desilo.

"Medijski udarci i napadi na Vučića i njegovu porodicu traju u kontinuitetu. To je kontinuirana dehumanizacija u kojoj mi pričamo svih ovih godina, a kroz ovu skaj prepisku vidite i dokaz da je to sve i bio plan", kazala je ona.

Prema njenim rečima, iz ove prepiske vidimo da je jedini, ozbiljni, kao i odlučni borac protiv mafije organizovanog kriminala, upravo predsednik Srbije i da jeste, kako je rekla, stavio svoju glavu u torbu kada je objavio rat mafiji. Brnabić je poručila da oni razmišljaju tako da, ukoliko ne bude bilo Vučića, oni će biti slobodni ljudi.

"Kada ne bude bilo Vučića, mi ćemo moći da radimo ono što smo radili nekada. Kada ga ne bude bilo, mi ćemo moći da gospodarimo, ne samo Crnom Gorom, nego i čitavim regionom", kazala je ona.

Komentari (0)

Srbija