Politika

Trendafilova izdala poslednju opomenu Haradinaju u vezi njegovih nastupa u medijima

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

13:35

Trendafilova izdala poslednju opomenu Haradinaju u vezi njegovih nastupa u medijima
Ekaterina Trendafilova - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Specijalizovanih veća Kosova Ekaterina Trendafilova izdala je poslednju opomenu bivšem vođi veterana OVK Nasimu Haradinaju da poštuje sve uslove navedene u njenoj odluci o izmeni kazne donetoj prošlog decembra, objavljeno je danas na sajtu Specijalizovanih veća.

Kako se navodi, ta opomena dolazi nakon što je sekretar Specijalizovanih veća obavestio predsednicu na Haradinajeve kontakte i intervjue sa medijima u poslednjih nekoliko meseci, a bez traženja neophodnog odobrenja za iste u skladu sa Odlukom.

Trendafilova je istakla i da je Haradinaj već ranije ove godine podsećan na posledice kršenja Odluke. Kako je objasnila, iako bi odluka zbog kršenja Odluke mogla odmah da bude opozvana ili izmenjena, odlučila je da Haradinaju izda poslednje upozorenje i jasno stavi do znanja da će svako dalje kršenje dovesti do njegovog trenutnog povratka i služenja ostatka kazne u Pritvorskoj jedinici Specijalizovanih veća.

Haradinaj je osuđen jer je medijima odavao poverljive dokumente 2020. godine, kao i identitete mogućih svedoka, nakon čega je uhapšen i isporučen Hagu.

Osuđen je na 4,5 godina zatvora i novčanu kaznu od 100 evra, a u oktobru 2023. godine kazna mu je preinačena u uslovnu uz obavezu da ne daje izjave medijima i ne komentariše rad suda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija