Aktuelno

Trendafilova: Specijalizovana veća mogu da izreknu i kaznu doživotnog zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

21:29

Trendafilova: Specijalizovana veća mogu da izreknu i kaznu doživotnog zatvora
Ekaterina Trendafilova - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Specijalizovanih veća za zločine terorističke OVK Ekaterina Trendafilova rekla je danas da taj sud sa sedištem u Hagu može da izrekne i kazne doživotnog zatvora.

Ona je to rekla tokom razgovora sa predstavnicima civilnog društva u Prištini, dodajući da sudije mogu da uzmu u obzir i krivični zakon Kosova, prenose prištinski mediji.

Trendafilova je naglasila da do sada sudije Specijalnog suda nisu bile predmet bilo kakvog političkog uticaja ili pritiska.

"Do sada se nije desilo da se neko usudi da vrši pritisak na bilo koga, ni na mene ni na moje kolege.Ovo se pripisuje institucijama Kosova i državama članicama EU koje su uspostavile ovu instituciju. Pritisaka nikada nije bilo i nikada ga neće biti", rekla je ona.

Prethodno je u Prištini održan protest zbog dolaska Trendafilove, zbog kojeg su uhapšeni lider neparlamentarne prištinske Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj i još pet članova te stranke.

Učesnici protesta nosili su transparente "OVK se ne može suditi", "Napolje Trendafilova" i druge, a tokom skupa bačeno je i nekoliko suzavaca i dimnih bombi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija