Aktuelno

Produžen pritvor Dragiši Milenkoviću u Podujevu, odbijen zahtev da Kurti svedoči u tom slučaju

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2023

-

17:22

Produžen pritvor Dragiši Milenkoviću u Podujevu, odbijen zahtev da Kurti svedoči u tom slučaju
Tanjug/DOPISNIŠTVO KIM - Copyright Tanjug/DOPISNIŠTVO KIM

veličina teksta

Aa Aa

Advokat Jovana Filipović izjavila je da je Dragiši Milenkoviću iz Kišnice, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na KiM, produžen pritvor na još dva meseca, kao i da je odbijen zahtev da se u svojstvu odbrane sasluša premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Tu odluku Osnovni sud u Prištini je obrazložio time da Kurti može da se sasluša u kasnijoj fazi celog postupka, prenosi Kossev.

Milenković je uhapšen 21. juna u Kišnici kod Gračanice od strane specijalne jedinice Kosovske policije.

Optužen je da je kao zatvorski čuvar u pritvorskom centru u Lipljanu u periodu od 1998. i 1999. godine maltretirao zatvorenike Albance, a kako je rekla Filipović ona je uložila žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

"On se nalazi u pritvoru u Podujevu već punih pet meseci, a za sve ovo vreme odbrana nije obaveštena da nije preduzeta nijedna istražna radnja u cilju rasvetljenja dela koja se njemu stavljaju na teret. Napominjem da je Specijalno tužilaštvo dužno da postupa u skladu sa načelom hitnosti što očigledno ne čini jer nije saslušan nijedan svedok a isto je neophodno učiniti u toku istražnog postupka", rekla je Filipović za Radio KiM.

U vreme kada je Milenković radio kao čuvar u zatvoru, Kurti je u istom bio zatvorenik, a odbrana smatra da on mora imati saznanja o eventualnom maltretiranju i postupanju prema zatvorenicima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija