Politika

Švajcarska šalje 20 vojnika na Kosovo u okviru misije KFOR-a

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

18:58

Švajcarska šalje 20 vojnika na Kosovo u okviru misije KFOR-a
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Švajcarsko Savezno veće donelo je odluku da pošalje još 20 vojnika na Kosovo i Metohiju u okviru misije KFOR-a.

Švajcarski vojnici će stići na KiM u aprilu 2024. godine i oni će zameniti transportnu jedinicu koju će Austrija povući sledećeg proleća, prenosi portal swiss.info.

Prošlog juna, švajcarski parlament je dao Saveznom veću ovlašćenje da poveća broj svojih pripadnika za najviše 30 vojnika radi zadovoljenja eventualnih dodatnih potreba.

Podsetimo, ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je u Briselu da Berlin doprinosi jačanju zajedničke bezbednosti slanjem dodatnih 150 vojnika u misiju KFOR-a.

"Nato i EU tesno sarađuju na Balkanu, doprinose bezbednosti kroz misiju Altea u Bosni i Hercegovini i KFORna Kosovu, a Nemačka osnažuje zajedničku bezbednost time što će KFOR-u staviti na raspolaganje 150 vojnika", rekla je Berbok posle sastanka šefova diplomatije NATO, prenosi Kosovo onlajn.

Na društvenoj mreži Iks ona je ukazala da na Zapadnom Balkanu mir često "visi o koncu" i da posvećenost NATO i EU u tom regionu idu ruku pod ruku. Nemačka će doprineti Kforu sa dodatnim vojnicima, navela je Berbok u objavi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija