Politika

Milenko Jovanov za Euronews: Očekuje nas zanimljivo leto u Skupštini

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/06/2024

-

22:27

Milenko Jovanov za Euronews: Očekuje nas zanimljivo leto u Skupštini
Milenko Jovanov za Euronews: Očekuje nas zanimljivo leto u Skupštini - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U novom izdanju emisije Euronews Centar o predstojećim skupštinskim aktivnostima govorio je Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije.

Voditelj Marko Subotić podsetio je na tek okončane lokalne izbore i najavu predsednice Skupštine Ane Brnabić da će parlament nastaviti da radi na implementaciji preporuka ODHIR-a u zakonske okvire.

Milenko Jovanov objasnio je da će Skupština najverovatnije naredno zasedanje imati sredinom jula, i da će se tada raspravljati o predlogu deklaracije koja je predstavljena na Svesrpskom saboru. 

"Opozicija bi verovatno želela da se se okupljamo i pričamo o svemu i svačemu, verujem da bismo pričali i o Evropskom prvenstvu u fudbalu, ali u parlamentu to ne ide tako. Mi moramo da imamo akte o kojima ćemo da raspravljamo i odlučujemo", rekao je Jovanov.

Euronews Srbija

 

On je dodao da implementacija preporuka ODHIR-a nikada nije bila niti će biti problem, već činjenica da opozicija ne želi da stane pred ogledalo i prizna zbog čega je izgubila izbore. 

Jovanov je u emisiji govorio i o situaciji koja trenutno vlada u Nišu, gde izborni proces još nije završen, o festivalu "Merdita, dobar dan", kao i o projektu Jadar, odnosno najavi javnog slušanja tokom kojeg će javnost biti upoznata sa novom studijom o eksploataciji jadarita, odnosno litujuma od strane Rio Tinta.

Kompletno gostovanje Milenka Jovanova u emisiji Euronews Centar pogledajte u videu ispod:

Euronews TV

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija