Politika

Vjosa Osmani optužila Srbiju da jača uticaj Rusije i destabilizuje region

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2021

-

17:41

Vjosa Osmani optužila Srbiju da jača uticaj Rusije i destabilizuje region
Vjosa Osmani optužila Srbiju da jača uticaj Rusije i destabilizuje region - Copyright Tanjug/ AP Photo/Darko Bandic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani optužila je danas Srbiju da jača uticaj Kremlja u regionu organizovanjem zajedničkih vežbi s ruskom vojskom.

Ona se istovremeno pohvalila se da kosovske bezbednosne snage učestvuju u zajedničkim vojnim vežbama sa snagama Sjedinjenih Američkih Država.

"Dok Kosovo i druge zemlje u regionu učestvuju u zajedničkim vojnim vežbama sa američkom vojskom, Srbija jača uticaj Kremlja i destabilizuje region organizovanjem zajedničke vežbe sa ruskom vojskom“, napisala je Osmanijeva na Tviteru.

 

 

Taktičkom vežbom s bojevim gađanjem srpskih i ruskih specijalaca, danas je na poligonu "Orešac" završena sedmodnevna obuka pripadnika 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije i 2. brigade Specnaza Oružanih snaga Rusije.

Istovremeno, kontigent kosovskih bezbednosnih snaga učestvuje u multinacionalnoj vežbi "Laufer 21" u Hrvatskoj, koja je deo vežbe "Neposredni odgovor 21", u okviru međunarodne vežbe "Branilac Evrope 21", predvođene američkom vojskom za Evropu.

Komentari (0)

Srbija