Politika

Zasad bez datuma za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, Stano: Objavićemo kad dođe vreme

Komentari

Autor: FoNet

05/09/2021

-

14:59

Zasad bez datuma za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, Stano: Objavićemo kad dođe vreme
Zasad bez datuma za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, Stano: Objavićemo kad dođe vreme - Copyright Profimedia; AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Novi sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, treći po redu, iako najavljivan za septembar, još nije zakazan, jer nema dogovora o datumu i dnevnom redu rasprave, prenosi Kosovo onlajn pisanje prištinske štampe.

Izostanak dogovora o datumu i dnevnom redu septembarskog sastanka potvrđuje i portparol Evropske komisije Peter Stano.

"Kada dođe vreme objavićemo datum i dnevni red sledećeg dijaloškog sastanka", rekao je u kratkom odgovoru za Reporteri. Vlada Kosova, takođe, ćuti i njeni zvaničnici ne navode koje bi teme mogle biti na narednom sastanku.

Da podsetimo, u medijima se poslednjih dana spekulisalo da bi dijalog u Briselu mogao da bude nastavljen 7.i 8. septembra na nivou šefova delegacija Beograda i Prištine, a Kurti je na Forumu u Bledu rekao za Tanjug da očekuje da će tokom jeseni biti održan sledeći sastanak glavnih pregovarača.

Tokom Foruma u Bledu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Lajčak je kazao da je svaki razgovor potreban jer se na terenu dešavaju stalno nove stvari.


"Treba da se dogovorimo kako da pripremamo sastanak glavnih pregovarača, tema i pitanja tog susreta. Život ide dalje i mi treba da pratimo događaje", naveo je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija