Politika

DS traži objavjivanje broja obolelih učenika i nastavnika

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2021

-

12:28

DS traži objavjivanje broja obolelih učenika i nastavnika
DS traži objavjivanje broja obolelih učenika i nastavnika - Copyright Wikipedia/ThecentreCZ

veličina teksta

Aa Aa

Odbor za obrazovanje Demokratske stranke zatražio je danas od ministra prosvete Branka Ružića da javno na sajtu Ministarstva objavi broj učenika i nastavnika koji su zaraženi kovidom-19.

U saopštenju DS se traži i da taj broj bude redovno ažuriran za svaku opštinu i školu zasebno i da se ministarstvo striktno pridržava semafor modela koji je samo propisalo.

Iznet je i zahtev da se svim učenicima i nastavnicima obezbedi odgovarajuća oprema za onlajn nastavu koja se drži u pojedinim odeljenjima gde postoji više od dvoje obolelih učenika ili se prelazi na drugi ili treći model nastave.

U saopštenju se navodi i da Demokratska stranka od predsednika Srbije i članova Vlade traži da svi, bez izuzetka, "počnu da poštuju mere koje su sami propisali, ako očekuju da to isto čine i svi nastavnici i učenici".

"Samo ako se budemo pridržavali svih mera i propisanog modela nastave sprečićemo širenje virusa i nastava će se dominantno odvijati u školi, što je izuzetno bitno za kvalitet nastave, čemu teže i nastavnici i učenici i roditelji", ističe se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija