Politika

Narodna stranka odbacila dokument evropskih posrednika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2021

-

08:05

Narodna  stranka odbacila dokument evropskih posrednika
Narodna stranka odbacila dokument evropskih posrednika - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo Narodne stranke (NS) odlučilo je na sednici u Kragujevcu da odbaci dokument posrednika Evropskog parlamenta u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Narodna stranka ostaje pri zahtevima iz platforme koju je ranije dostavila evropskim posrednicima, a u kojoj su izneti konkretni predlozi za poboljšanje izbornih uslova, saopšteno je iz NS.

 

 

Dodaje se da Narodna stranka ostaje privržena naporima da se kroz dijalog izađe iz ustavne i političke krize u koju je Srbiju, kako tvrde iz te partije, uveo režim Aleksandra Vučića.

"Konkretni predlozi će ponovo biti dostavljeni evropskim posrednicima, nakon konsultacija sa partnerima iz prošlogodišnjeg bojkota", navodi se u saopštenju.

Posrednici u međustranačkom dijalogu poslali su predloga Nacrta Radnog dokumenta za poboljšanje izbornih uslova, a stranke imaju rok do 12. septembra da dostave svoje komentare na ovaj dokument.

U prvim reakcijama, predlog su kao  neprihvatljiv ovenili Stranka slobode i pravde, POkret slobodnih građana, a rezerve je imala i Demokratska stranka. Da je dokument neprihvatljiv, stav je i predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija