Politika

Selaković: Srbija i Bahrein potvrdili su uzajamno otvaranje ambasada

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2021

-

17:58

Selaković: Srbija i Bahrein potvrdili su uzajamno otvaranje ambasada
Selaković: Srbija i Bahrein potvrdili su uzajamno otvaranje ambasada - Copyright Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Ivan Jakšić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Bahrein Abdulatifom bin Rašidom al Zajanijem i tom prilikom je potvrđeno uzajamno otvaranje ambasada u obe države.

Selaković je poručio da je Srbija opredeljena da razvija prijateljske i partnerske odnose sa Bahreinom i istakao da tome svedoče poseta predsednika Vučića Bahreinu i poseta visoke delegacije Bahreina, na čelu sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Halifom.

Selaković je naglasio da je Srbija odlučna da unapredi ukupnu saradnju sa Bahreinom i izrazio zadovoljstvo da je potvrđeno uzajamno otvaranje ambasada u prestonicama dve države, što će, prema njegovim rečima biti važan korak ka produbljivanju bilateralnih odnosa.

U prilog tome, smatra Selaković, jeste i činjenica da je u pripremi sporazum o sveobuhvatnoj saradnji Srbije i Behreina.

Posebnu pažnju Selaković je posvetio unapređenju ekonomske i trgovinske saradnje i naveo da dve zemlje imaju potencijale za saradnju u brojnim oblastima, naročito u oblasti hotelijerstva, poljoprivredno-prehrambene industrije, sektoru logistike, IT sektoru i telekomunikacijama.

Takođe, ovom prilikom, upoznao je ministra Al Zajanija sa ekonomskim uspesima Srbije u prethodnih sedam godina i uputio poziv bahreinskim kompanijama da povećaju prisustvo na tržištu Srbije.

Šef srpske diplomatije je izrazio očekivanje da će u oktobru bahreinska delegacija prisustvovati skupu u Beogradu povodom obeležavanja 60. godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija