Probudite se uz Euronews Jutro: Može li se dogovorom sprečiti eskalacija napete društvene situacije?
Komentari
30/07/2025
-22:29
O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa vama je od sedam sati Iva Jovančić koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.
U izdanju za četvrtak, 31. jul, izdvajamo:
Može li se dogovorom sprečiti eskalacija napete društvene situacije? Koji su mehanizmi smirivanja tenzija? Kakva je dinamika u odnosima studenata u blokadi i ostalih društvenih aktera? Koliko je Evropa spremna da zauzme konkretan stav u vezi sa izlaskom iz krize? O tome u temi jutra govore predsednik Međunarodnog foruma Duško Lopandić i analitičar Aleksa Grubešić.
Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše Rajko Kapelan iz Centra za drutvenu stabilnost.
Nova usluga u okviru sistema elektronske naplate putarine je video tolling, koja omogućava korisnicima da prođu kroz naplatne centre bez TAG uređaja. Kako funkcioniše i kada ga možemo očekivati u Srbiji pitamo Darka Savića, izvršnog direktora sektora za naplatu putarine.
U Srbiji svake godine oko 42.000 ljudi oboli od neke vrste karcinoma. Na godišnjem nivou bitku sa rakom izgubi 20.000. Poslednjih godina u porastu broj obolelih od raka pluća i pankreasa. Šta su uzroci ovih bolesti? Koliko je preventiva važna i možemo li promenama svojih navika i odnosa prema zdravlja prevenirati bolest, reći će nam onkolog Vladimir Kovčin.
Zemljotres jačine 8,8 stepeni po Rihteru na Kamčatki izazvao cunami. Ogromni talasi pogodili Havaje, Kaliforniju, rusku i japansku obalu. Naređena hitna evakuacija na Havajima i Japanu. Preti li Aziji i Severnoj Americi scenario iz 2004. godine? Hoće li ovakvih potresa u budućnosti biti sve više i šta ih izaziva, pitamo profesora Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu Dragana Milovanovića.
Sigurno ste već čuli za američki bejgl, a u Beogradu po originalnoj recepturi ga možete probati samo na jednom mestu. Nakon života u Americi, a u nedostatku svog omiljenog jela u Srbiji, Milena i Miloš ovaj proizvod sada pripremaju i za Beograđane. Saznaćemo kako se pravi i kakvog je ukusa pravi američki bejgl.
Komentari (0)