Politika

Pokret slobodnih građana poziva na uvođenje kovid propusnica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2021

-

11:30

Pokret slobodnih građana poziva na uvođenje kovid propusnica
Pokret slobodnih građana poziva na uvođenje kovid propusnica - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je vlasti u Srbiji da hitno preduzmu mere u borbi protiv koronavirusa, u vidu kovid propusnica i obavezne vakcinacije za zaposlene u državnim institucijama.

PSG je pozvao predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da prestanu sa, kako su naveli, "populističkim govorima, u kojima zarad nemoralnog očuvanja rejtinga podilaze biračima i hitno uvedu mere koje su dale rezultate u Evropi poput kovid propusnica i obavezne vakcinacije za zaposlene u državnim institucijama".

Kako se navodi u saopštenju PSG-a, uprkos propagandi o neviđenim uspesima u borbi protiv pandemije i vladi koja sve radi na pomoći građanima, Srbija je sa gotovo 8.500 novozaraženih od koronavirusa, bila prva u Evropi i treća u svetu po tom parametru u odnosu na broj stanovnika.

U saopštenju se dodaje da je izgradnja bolnica i brza nabavka vakcina, umesto rešenja problema postali su izgovor i zaštita od toga da se uvode mere koje bi smanjile broj zaraženih.

"Sada se Vučić zbog straha od pada rejtinga i blizine izbora skriva iza Ustava, još jednom obmanjujući građane pošto u njemu nema nikakvih ograničenja za sprovođenje epidemioloških mera", navodi se u saopštenju.

U PSG-u navode da Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti vrlo precizno definiše kada se i kako mogu uvoditi najstrože mere, a što smo mogli i da vidimo tokom proleća 2020. godine i dodaju da je Srbija u prethodnih osam meseci izgubila 30.000 građana više nego u godinama pre pandemije, što je jasan pokazatelj stanja u zdravstvenom sistemu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija