Politika

Stefanović: Jovanić nije učinio ništa suprotno zakonu

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2021

-

17:12

Stefanović: Jovanić nije učinio ništa suprotno zakonu
Stefanović: Jovanić nije učinio ništa suprotno zakonu - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa


Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas da nije slučajna kampanja koja se u ovom trenutku “iz svih oružja” vodi protiv Aleksandra Vučića, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svih ljudi koji se, kako navodi, bore da Srbija ostane nezavisna, suverena i zemlja koja svojom glavom donosi svoje odluke i to isključivo u interesu svog naroda.

“Nije slučajno da se ovakvi napadi dešavaju uvek kada predsednik ima najteže sastanke i borbu za naše Kosovo i Metohiju i u periodima kada naš narod trpi ogromne pritiske”, ukazao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je naveo da su "neizrecive laži koje Dragan Ðilas i Marinika Tepić svakoga dana izgovaraju o Aleksandru Vučiću i svi slični njima, sa jedinim ciljem da se, kako kaže, dokopaju vlasti".

Te laži, ističe, sa ciljem da se zaboravi kako su pljačkali sopstvenu zemlju, slabili našu vojsku i pomagali kosovskim Albancima da lakše ostvare sopstvene ciljeve na štetu Srbije, samo su nastavak kampanje koju vode protiv predsednika Vučića.

“Ponovo iznose gomile besmislica, već hiljadu puta prokazane kao laži, u teškom momentu za našu zemlju i narod, u danima kada predsednik Vučić pokušava da odbrani naš suverenitet i to u nemogućim uslovima koje su nam upravo ostavili razni Ðilasi, Marinike, Tadići, Jeremići i ostali”, ukazao je Stefanović.

Umesto, kako navodi, da budu uz svoju zemlju i svoj narod, pogotovo onaj deo koji živi na Kosovu i Metohiji, oni u ovom trenutku napadaju predsednika Srbije i direktora Vojnobezbednosne agencije (VBA) i sve druge koji se bore, “pokušavajući da oslabe poziciju srpskog naroda, koristeći ponovo laži o nekakvom švercu oružja ili tobožnjoj prodaji oružja koje koristi vojska”.

Stefanović napominje da se po stanju u kojem se nalazila Vojska Srbije pre dolaska Aleksandra Vučića na vlast i stanje naoružanja i opreme danas, može videti da je zahvaljujući predsedniku Srbije stanje u našoj vojsci toliko bolje da to priznaju i cene svi relevantni međunarodni faktori, ali i oni koji se uopšte ne raduju tim uspesima Srbije.

“Novi „Lazari“ i „Miloši“, novi tenkovi, PVO sistemi Pancir, MRAP-ovi i PASARS-i, modernizovani višecevni lanseri raketa, moderni helikopteri i obnovljena flota Migova 29, samo su deo onoga što pre nekoliko godina nismo mogli ni da zamislimo da danas koriste naši vojnici. I očigledno je da taj uspeh predsednika Vučića i te kako smeta mnogima i van ove zemlje, ali i Ðilasu i njegovim uposlenicima”, naglasio je Stefanović.

On navodi i da direktor VBA, general Ðuro Jovanić, nije dobio nikakav stan na poklon, niti je učinio bilo šta suprotno zakonu, što dokazuju, kaže, i brojni izveštaji spoljnjeg i unutrašnjeg nadzora rada VBA.

“Napadi na njega motivisani su samo činjenicom da je jedan deo svoje karijere proveo uz predsednika Vučića, što mu samo služi na čast, ali i zato što pripada Vojsci koja jača svakoga dana i jeste ključni faktor bezbednosti svim našim građanima. Podržavam rad Ðure Jovanića i profesionalaca iz VBA i poručujem im da samo nastave da rade svoj posao čestito i patriotski kao do sada”, istakao je Stefanović.

On je dodao i da mu je žao što predsednik Vučić svakoga dana mora da trpi salve laži i uvreda i to samo zato što se bori za Srbiju, ali i da je siguran da narod vidi i ume da ceni tu borbu, kao što vidi i Ðilasove laži, bez obzira kroz čija su usta izrečene, navedeno je u saopštenju.

Potpredsednica Stranke Slobode i pravde Marinika Tepić ranije danas na konferenciji za medije optužila je direktora VBA Ðuru Jovanića da je umešan u navodni šverc oružja, zataškavanje afere prisluškivanja predsednika Aleksandra Vucicća. Tepić tvrdi i da je Jovanić tri puta napredovao u službi mimo propisa i da je nedavno dobio stan od skoro 100 kvadrata.

Komentari (0)

Srbija