Politika

Selaković priredio večeru za ministre Pokreta nesvrstanih, premijerka sa predsednikom Gane i premijerom Alžira

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/10/2021

-

23:25

Selaković priredio večeru za ministre Pokreta nesvrstanih, premijerka sa predsednikom Gane i premijerom Alžira
Selaković priredio večeru za ministre Pokreta nesvrstanih, premijerka sa predsednikom Gane i premijerom Alžira - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković priredio je svečanu večeru za ministre učesnike komemorativnog skupa posvećenog 60. godišnjici prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.


Večeri prisustvuje više od 30 stranih zvanica među kojima su šefovi delegacija u rangu ministra, kao i više ministara Vlade Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je, pozdravljajući zvanice, poželeo stranim delegacijama dobrodošlicu u rodno mesto Pokreta nesvrstanih.

"Iako svet nije isti kao pre šest decenija, iste su vrednosti koje delimo i želja da odamo počast slavnim trenucima naše zajedničke istorije", rekao je Selaković koji je gostima i njihovim državama i narodima poželeo zdravlje, sreću i mudrost u vremenima kada svet biva izložen rastućim izazovima.

"Nadam se da ćemo, na temeljima prijateljstva, saradnje i na vrednostima oličenim u Pokretu nesvrstanih, uspeti da zajednički pobedimo sve nedaće pred nama", kazao je Selaković.


Ministar Selaković je uoči večere, koja je organizovana u zgradi Geozavoda, goste upoznao sa projektom Beograd na vodi, koji je, kako je rekao, novo lice i motor razvoja srpske prestonice.

Večeri su, osim ministra Selakovića, prisustvovali ministri Maja Gojković, Aleksandar Vulin, Jadranka Joksimović, Tatjana Matić, Tomislav Momirović, Branko Ružić, Vanja Udovičić i Branislav Nedimović.

Istovremeno, predsednica Vlade Ana Brnabić organizovala je svečanu večeru za predsednika Gane Nana Akufo-Adea i predsednika Vlade Alžira Ajmena Benabderahmana.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je domaćin na svečanoj večeri ministru inoostranih poslova Rusije Sergeju Lavrovu. Večeri su prisustvovali i član Predsedništva Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija