Politika

Karadžić prebačen u Englesku na izdržavanje kazne, ćerka poručuje da se plaše "najgoreg"

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2021

-

18:56

Karadžić prebačen u Englesku na izdržavanje kazne, ćerka poručuje da se plaše "najgoreg"
Karadžić prebačen u Englesku na izdržavanje kazne, ćerka poručuje da se plaše "najgoreg" - Copyright EPA/ PPETER DEJONG

veličina teksta

Aa Aa

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je u Englesku na služenje doživotne kazne zatvora, tvrdi Darko Mladić, sin nekadašnjeg generala Vojske RS Ratka Mladića.


Mladić je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da je Karadžić prebačen u sredu u Englesku, navodi se na sajtu te televizije.


"U ovom trenutku je pored Ratka Mladića u Hagu još samo Sreten Lukić. Radovan Karadžić je juče prebačen u Veliku Britaniju. Oni su tamo osuđeni, u najboljem slučaju, na samicu, a u normalnim zatvorima je to najgora kazna. Svi su na kraju tamo sa istim posledicama, poenta je da zatvorske vlasti tamo nisu u stanju da obezbede odgovarajuće uslove i negu", rekao je Mladić.

Predsednik Mehanizma za krivične sudove u Hagu Karmel Adjijus odbio je 14. maja prigovor odbrane Radovana Karadžića na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji, objavio je tada na Tviteru jedan od članova njegovog pravnog tima advokat Piter Robinson.


Ovim potezom, prema stavu Robinsona, Karadžić je osuđen na "kaznu samice do kraja života ili smrt od muslimanskih ekstremista u zatvorima u Velikoj Britaniji". 

Sonja Karadžić: Čine sve da mu zagorčaju život

Sonja Karadžić Jovičević kaže da porodica opravdano sumnja u dobre namere prema Radovanu i da je njegovo naglo prebacivanje u Englesku samo dokaz da se sve radi kako bi mu se zagorčao život.

"Ne znamo ništa o njemu od juče. Čekamo da se opet javi. Neizvesnost nas uništava u čekanju Radovanovog poziva", kaže Sonja za "Novosti". 

EPA/Fehim Demir

 

Ona kaže da sad ima već 15 meseci kako ga porodica nije posetila i videla i da je to najduži period od kada je u zatvoru da ga nisu videli.

"Sve što su mogli da nam zakomplikuju da ga vidimo to su i uradili. Prebacivanje u Englesku je potez kako bi ga dodatno odvojili od porodice jer je to zemlja za koju treba viza. Na to sve strane diplomate likuju po Tviteru jer je Radovan prebačen u Englesku što je sramota i skandalozno", kaže Sonja.

Ona ističe i da se onemogućavanjem da u Engelsku prebaci dokumenta i knjige na kojima radi jasno vidi da se sve čini da mu se zagorča život.

"Plašimo se da će samo biti gore po Radovana jer sve ukazuje na to", ističe Sonja.

 

 

Komentari (0)

Srbija