Politika

Jeremić: Ne planiram da se kandidujem za predsednika

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2021

-

22:15

Jeremić: Ne planiram da se kandidujem za predsednika
Jeremić: Ne planiram da se kandidujem za predsednika - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da, ako bude doneta odluka dela opozicije o izlasku na izbore, on ne planira da se kandiduje za predsednika Srbije.

''Kada bi dogovor zavisio samo od Narodne stranke, on bi bio postignut juče. Nadam se da će razgovori u opoziciji trajati kratko", rekao je Jeremić za RTV.

Jeremić ocenjuje i da je utoku revizija taktike SAD prema Srbiji i to, kako je dodao, pokazuju kadrovske promene koje se očekuju, uključujući i novog ambasadora u Beogradu.

Vašington će biti aktivniji nego ranije, za razliku od EU koja je zadržala pasivan odnos, rekao je, pored ostalog, Jeremić.

"Može se raspravljati o namerama SAD, ali će njihova taktika po svoj prilici biti drugačija. Proklamovani prioriteti administracije predsednika Amerike Džoa Bajdena su demokratija i borba protiv korupcije, i to će biti sastavni deo njihovog delovanja u postizanju strateških ciljeva. Kakvi god ti ciljevi bili kada je Balkan u pitanju, Amerikanci će biti eksplicitni, i neće se toliko uvijati kao EU", smatra Jeremić, saopšteno je iz Narodne stranke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija