Izbori 2022

Tadić: Opozicionim glasačima "muka od svega", ključno obraćanje apstinentima i neopredeljenima

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2021

-

12:08

Tadić: Opozicionim glasačima "muka od svega", ključno obraćanje apstinentima i neopredeljenima
Tadić: Opozicionim glasačima "muka od svega", ključno obraćanje apstinentima i neopredeljenima - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsedik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da je u opozicionoj borbi ključno obraćanje neopredeljenim građanima i apstinentima, a ne opredeljenim opozicionim biračima. Apstinentima i neopredeljenima je, kako smatra, neophodno obraćanje, jer njih, kako kaže, ima bar tri puta više i oni neće odlučivati samo prema tome šta se nudi, već ko nudi.

"Oni većinu opozicionih lidera vrlo dobro poznaju i iz vremena vlasti, a i iz vremena opozicije. I kako da veruju onima koji su se odrekli svega što su do juče bili, koji govore jedno a rade drugo", rekao je Tadić za nedeljnik NIN.

Uz ocenu da je opozicionim glasačima "muka od svega", bivši predsednik Srbije kaže da su oni koji su u javnosti najviše pozivali na jedinstvo u praksi radili sve da do njega ne dođe.

"Luksuz je beskrajno ponavljati iste greške", naveo je on.

Prema njegovim rečima, neshvatljivo je da se evropska opozicija deli zbog predloga EU, a besmisleno i licemerno što se zagovornici bojkota spremaju na izbore pod još gorim uslovima.

Tadić, koji je i bivši lider Demokratske stranke, je rekao da zarad viših interesa i pokušaja jedinstva opozicije 10 godina ćuti o mnogim istinama i ostavlja sve sukobe po strani.

"Međutim, baš kao što ne postoji nijedan njihov poziv na bilo šta u vezi sa jedinstvom opozicije na koji se nisam odazvao, ne postoji nijedan moj poziv koji je taj deo opozicije ikada prihvatio", rekao je Tadić.

Na pitanje da li to što su najavili učešće u telima dogovorenim u pregovorima uz posredništo Evropskog parlamenta, znači da su odlučili da izađu na izbore, Tadić kaže da to samo znači da su odlučili da se do kraja bore za minimum izbornih uslova pod kojim bi mogli da izađu na izbore.

A da li ćemo na njih izaći, o tome ćemo doneti odluku na vreme, rekao je Tadić.

Lider Socijaldemokratske stranke kaže i da umesto da rezultat tih pregovora bude jedinstven nastup opozicije i udružerni napori da se bore kroz ta nadzorna tela, došli su do toga da je rezlutat nova podela opozicjie nakon što je jedan njen deo rekao da nema saradnje sa onima koji učestvuju u njima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town