Politika

Polemika ministarke Mihajlović i lidera "zelene" opozicije zbog susreta sa Fon Kramon

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2021

-

17:03

Polemika ministarke Mihajlović i lidera "zelene" opozicije zbog susreta sa Fon Kramon
Polemika ministarke Mihajlović i lidera "zelene" opozicije zbog susreta sa Fon Kramon - Copyright Tanjug/Kabinet potpredsednice VladeMileta Mirčetić, Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Evroposlanica iz reda Zelenih Viola fon Kramon posetila je danas zajedno sa svojim timom Gornje Nedeljice i Loznicu. U ta dva mesta prikupljaju se potpisi za povlačenje Prostornog plana kojim je predviđena izgradnja rudnika Rio Tinta.

Violu fon Kramon dočekali su dočekali su lider Otvorene građanske platforme Akcija Nebojša Zelenović , ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, ali i Janko Veselinović iz Pokreta za preokret. Najavljeno je i prisustvo aktivistia Ekološkog ustanka i Ne davimo Beograd.

Reagujući na ovu posetu potpredsednica Vlade i ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović izjavila je da su "Zelenović, Ćuta i Veselinović konačno pokazali svoj politički program, a to je da se zalažu za nezavisnost Kosova".

"Razgovori koje Ćuta, Zelenović i Veselinović imaju sa Violom fon Kramon imaju veze jedino sa lobiranjem za priznanje tzv. Kosova. Nikakvih razgovora o životnoj sredini tu neće biti, jer je to žena koja je zainteresovana samo za jednu stvar, a to je da propagira nezavisnost Kosova", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara.

Iz "suprotnog tabora" stigao je odgovor u kom se navodi da je reč o "brutalnim i besmislenim lažima koje na kraju završavaju političkim ubistvima". Zelenović je poručio da su izjave ministarke Zorane Mihajlović "besmislene i brutalne laži koje na kraju završavaju politčim ubistvima", a ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je ministarku da dođe i izjasni se povodom Rio Tinta kako se u dolini Jadra ne bi dogodilo novo Kosovo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija