Politika

Zelenović: Širi se ekološki bunt u Srbiji

Komentari

Autor: Fonet

07/10/2021

-

14:06

Zelenović: Širi se ekološki bunt u Srbiji
Zelenović: Širi se ekološki bunt u Srbiji - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Lider stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene građanske platforme AKCIJA Nebojša Zelenović ocenio je danas Društveni sporazum o zabrani istraživanja, eksploatacije i prerade litijuma u Srbiji koji je potpisalo 11 pokreta i organizacija pokazuje da je Ekološki ustanak probudio svest kod ljudi.

„Doživljavam dokument koji je juče potpisan kao pridruživanje svih potpisnika velikom narodnom buntu Ekološkog ustanka“, naveo je Zelenović u pisanoj izjavi.

On je naveo da je borba za čisto zemljište, vodu i vazduh, slobodu govora, vladavinu prava i pristojan život borba svih građana za elementarna ljudska prava da to počinje da uviđa sve veći broj ljudi.

Podsećajući na nedavni protest kada je "15.000 ljudi u Beogradu jasno reklo da će Rio Tinto biti sprečen da zagađuje vodu, zemljište i vazduh i da ukrade budućnost Srbiji“, Zelenović je ocenio da se "ideja sa Ekološkog ustanka očigledno širi".

„Mnogi od onih koji na tom skupu nisu učestvovali, juče su potpisali dokument i ja se radujem saradnji sa svakim ko u ovoj borbi želi da učestvuje“, naveo je Zelenović. 

Na inicijativu Pokreta Buđenje potpisan je Društveni sporazum o zabrani istraživanja, eksploatacije i prerade litijuma u Srbiji. Među 30 organizacija i javnih ličnosti koliko je potpisalo sporazumsu i Pokret Buđenje, Crno na belo – Za pravednu Srbiju, tim Kreni-Promeni, Pokret Slobodna Srbija, Bitka za Košutnjak, Srpski pokret Dveri, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Skupština slobodne Srbije, Veće starina, kao i profesor Duško Kuzović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija