Politika

Šapić o Krivokapiću, utakmici Zvezda-Budućnost i predstojećim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2021

-

10:37

Šapić o Krivokapiću, utakmici Zvezda-Budućnost i predstojećim izborima
Šapić o Krivokapiću, utakmici Zvezda-Budućnost i predstojećim izborima - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nije sasvim jasno zašto premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC kako je bilo najavljeno, ocenio je Aleksandar Šapić novoizabrani potpredsednik Glavnog odbora SNS.


"Nezapamćeno je da je gospodin Krivokapić došao u Beograd da savetuje SPC koga da izabere za mitroopolita crnogorsko-primorskog. Kao da on zna šta narod Crne Gore želi. Ali mislim da je dobro što smo mi postupili odgovorno i uspeli da obuzdamo bilo kakve ishitrene reakcije", izjavio je Šapić gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

On se osvrnuo i na zapaljivu atmosferu na finalnoj seriji košarkaških utakmica između Crvene Zvezde i podrgoričke Budućnosti i ocenio da atmosfera na tim utakmicama podseća na nekadašnje utakmice sa Hrvatima.

"Mi smo dva bratska naroda i to ne bi smelo da se događa. Nesrećan sam zbog toga i želeo bih da se to promeni, da se i na sportskim utakmicama ponašamo kao prijatelji i braća", ukazao je Šapić.

Na pitanje šta planira da uradi nakon jučerašnjeg formalnog ujedinjenja Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i SNS i njegovog izbora za potpredsednika glavnog odbora SNS, Šapić je odgovorio da je svestan odgovornosti funkcije u organizaciji koja po njegovim rečima, ima „ogromnu odgovornost za vođenje Srbije".

"Mislim da u SNS moramo da se pripremamo za izbore i pokušaćemo da napravimo jedinstvenu politiku svih opštinskih odbora grada Beograda, a onda i da nastupimo jedinstveno na predstojećim izborima", rekao je Šapić.

Preporuka za vas

SPC:  Nova vlast u Crnoj Gori izbegava da potpiše već usaglašen Temeljni ugovor

Komentari (0)

Srbija