Politika

Grenel: Bajden i Tramp imaju istu politiku o odnosu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2021

-

18:17

Grenel: Bajden i Tramp imaju istu politiku o odnosu Beograda i Prištine
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Bivši izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, danas je, nakon kritika na društvenim mrežama zbog posete Kosovu i Metohiji, istakao da i aktuelni i bivši predsednik SAD, Džo Bajden i Donald Tramp, imaju istu politiku kada je reč o ekonomskim sporazumima Beograda i Prištine.

Grenel je na Tviteru, reagujući na objavu bivšeg oficira američke vojske Marka Hertlinga, upitao zašto on misli da je zalaganje za politiku SAD nezakonito.

"Mark Hertling ne zna da Bajden i Tramp imaju istu politiku o kosovsko-srpskim ekonomskim sporazumima... što postavlja pitanje: zašto Mark misli da je zalaganje za politiku SAD nezakonito", napisao je Grenel.

 

 

Hertling je prethodno na Tviteru komentarisao Trampovu izjavu, koji je između ostalog, naveo da je Grenel otišao na Merdare da promoviše važan Vašingtonski sporazum koji su u vreme njegovog mandata odvojeno potpisali predstavnici Beograda i Prištine.

"Ovo je prilično loše, a možda i nezakonito. Ono što ga čini eksponencijalno gorim je ''izaslanik'' Rik Grenel", napisao je Hetling.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija