Politika

Portparol EU: Dokument iz kosovskih medija je falsifikat

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews

30/05/2021

-

21:35

Portparol EU: Dokument iz kosovskih medija je falsifikat
Portparol EU: Dokument iz kosovskih medija je falsifikat - Copyright Printscreen/YouTube/EU Debates

veličina teksta

Aa Aa

Evropska unija je danas negirala postojanje dokumenta koji se u subotu pojavio u prištinskim medijima, a portparol EU Peter Stano je izjavio da je u pitanju "falsifikat".

Stano je za "Kljan Kosova" izjavio da takav dokument nije došao iz Brisela. 

"Obično ne komentarišemo izveštaje medija u vezi sa navodnim dokumentima EU. U konkretnom slučaju, dokument je potpuni falsifikat i tako nešto EU nikada nije napisala", poručio je Stano.

U navodnom internom radnom dokumentu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) sačinjenom nakon nedavne večere šefa diplomatije EU Žozepa Borelja sa liderima Zapadnog Balkana za koji  je prištinski portal demokracia.com u juče pisao da je imao uvid u njega, pored ostalog se navodi da će Borelj pozvati vlasti u Prištini da se uzdrže od bilo kakve provokativne akcije u opštinama na severu pokrajine.

"Konkretno, Kurtiju će se savetovati da ne preduzima nikakve policijske akcije čiji je cilj prikupljanje računa za struju u severnim opštinama, što bi moglo izazvati dalje tenzije sa lokalnim stanovništvom", pisalo je pored ostalog u dokumentu koji je preneo prištinski portal. 

Takođe je navedeno i da treba izvršiti politički pritisak na određene političke krugove i opoziciju u Prištini da olakšaju buduće sporazume i podrže postizanje istorijskog kompromisa između Prištine i Beograda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija