Politika

Jeremić: Sledeće nedelje dogovor opozicije o izlasku na izbore

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2021

-

15:41

Jeremić: Sledeće nedelje dogovor opozicije o izlasku na izbore
Jeremić: Sledeće nedelje dogovor opozicije o izlasku na izbore - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da očekuje da će sledeće sedmice biti postignut dogovor o učešću opozicije na izborima 3. aprila sledeće godine.

Jeremić je, na pres konferenciji u Tašmajdanskom parku, gde je NS skupljala potpise podrške protiv projekta kompanije "Rio Tinto" u Srbiji, rekao da je potrebno da opozicija zajednički donese odluku da li i na koji način treba da učestvuje na izborima i izrazio optimizam da bi dogovor mogao da bude objavljen u toku sledeće sedmice.

On, međutim, nije precizirao koje će opozicione stranke biti u tom bloku jer, kako je rekao, ne želi da optereti "završnicu razgovora".

Lider NS je naglasio da je neophodno jedinstvo opozicije, kao i da ta stranka ne insistira ni na jednoj kandidaturi niti fotelji i da je spremna da prihvati da Jeremić ne bude ni na jednoj izbornoj listi.

Govoreći o projektu kompanije "Rio Tinto" u Loznici, kojem se NS protivi, Jeremić je naveo da bi, ukoliko dođe do realizacije tog projekta, šteta za životnu sredinu u Srbiji bila "generacijski nenadoknadiva".

Na pitanje zašto se danas protivi tom projektu, a nije 2012. godine kada je ta kompanija dobila dozvolu za bušenje u Jadru od vlade Mirka Cvetkovića, u kojoj je Jeremić bio ministar, lider NS je rekao da nikada nigde nije dao glas za to da se uništava životna sredina u Srbiji.

"Kada bude kopan litijum u Nemačkoj, može i u Srbiji i voleo bih da to bude pozicija Vlade Srbije i posle 3. aprila, bez obzira ko je bude činio", rekao je Jeremić.

NS je pozvala građane da svojim potpisima podrže podnošenje krivične prijave protiv premijerke Ane Brnabić, ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović zbog projekta "Rio Tinto", a što je ta stranka ranije najavila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija