Politika

Predstavnici tužilaštava BiH i Srbije dogovorili saradnju i razmenu dokaza u predmetima ratnih zločina

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2021

-

15:51

Predstavnici tužilaštava BiH i Srbije dogovorili saradnju i razmenu dokaza u predmetima ratnih zločina
Predstavnici tužilaštava BiH i Srbije dogovorili saradnju i razmenu dokaza u predmetima ratnih zločina - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

U Tužilaštvu BiH održan je radni sastanak predstavnika te pravosudne institucije sa sa kolegama iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije na temu saradnje i razmene dokaza u predmetima ratnih zločina.

Tema ovog sastanka je bio i proces ustupanja krivičnog gonjenja predmeta u kojima su optuženi nedostupni pravosuđu jer se nalaze na području susedne države.

Predstavnici dva tužilaštva su prezentovali i dogovorili konkretne aktivnosti na kojima je potrebno raditi u narednom periodu.

Delegacije tužilaštava dveju zemalja predvodili su v.d. glavnog tužioca Milanko Kajganić i glavna tužiteljka Snežana Stanojković.

Na sastanku je istaknuto da je borba protiv nekažnjenosti ratnih zločina, zajednički imperativ i cilj saradnje u budućnosti, uz podršku glavnog tužioca pri MRMKS Serža Bramerca, da bi se, kako se navodi, obezbedilo krivično gonjenje osumnjičenih i optuženih osoba, bez obzira u kojoj se zemlji nalaze, preneli su sarajevski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija