Politika

Zakazan početak novog suđenja Milovanu Tadiću zbog nanošenja teških povreda gostu noćnog kluba 2015.

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2021

-

15:30

Zakazan početak novog suđenja Milovanu Tadiću zbog nanošenja teških povreda gostu noćnog kluba 2015.
Zakazan početak novog suđenja Milovanu Tadiću zbog nanošenja teških povreda gostu noćnog kluba 2015. - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište za ponovljeno suđenje Milovanu Tadiću povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost ali kako je Tanjugu rečeno u sudu, početak suđenja je zakazan za 26. januar 2022. godine.

Tadić je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru i pod istragom je Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tadiću se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je letos ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić u aprilu bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba “Tilt”.

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

Komentari (0)

Srbija