Politika

Brnabić: Današnje blokade predstavljaju neviđenu destrukciju i fašizam

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2021

-

18:30

Brnabić: Današnje blokade predstavljaju neviđenu destrukciju i fašizam
Brnabić: Današnje blokade predstavljaju neviđenu destrukciju i fašizam - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da sve ono što se danas moglo videti širom Srbije, tokom blokade saobraćajnica, predstavlja do sada neviđenu destrukciju i fašizam i najavila krivične prijave protiv svih koji su maltretirali i tukli svoje sugrađane i policiju.

"Destrukcija i fašizam na delu, i dobro je što se policija sklonila, što su se pomerili da građani vide tačno o čemu se radi, da imate ljude u pojedinim gradovima, grupe koji maltretiraju sve ostale građane čitav narod, celu zemlju blokiraju puteve, saobraćajnice, raskrsnice, međunarodne putne pravce", rekla je Brnabić za Tanjug reagujući na blokade puteva u znak protesta zbog zakona o eksproprijaciji i o refendumu.

Predsednica Vlade Srbije naglasila je da je jedina politika koju zastupaju organizatori tih skupova - politika kompletnog i totalnog uništenja svega što vredi i svega što mi svi radimo u Srbiji, da bi svima bilo bolje.

Rekla je da kao član SNS želi da pita "one tajkunske medije koji čitav dan podržavaju proteste i daju rute i govore gde treba da se ide", da li je to legitimna politička borba i da li i to znači da i drugi mogu da rade isto.

"Da li članovi SNS sada mogu i smeju da odu da blokiraju njihove autobuse, šta bi se desilo da naši članovi odu i da ih sprečce da odu na stranački skup i miting, da li bi onda bio plač i kuknjava da li bi se žalili od Brisela do Vašingtona i Berlina, ili je ovo dozvoljeno samo njima", pitala je predsednica Vlade u izjavi za Tanjug, uoči početka Svečane akademije u "Štark areni", gde SNS obeležava 13 godina.

U svakom slučaju, kako kaže, država će preduzeti korake koje mora, podneće krivične prijave protiv ljudi koji su maltretirali, vređali i tukli svoje sugrađane i pripadnike MUP-a.

"Ovakvu destrukciju i fašizam, gde vam govore gde smete i gde ne smete i kada smete da idete, to Srbija još nije videla", rekla je predsesednica Vlade.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Šefik

28.11.2021 00:19

U pogledu fašizma čista autoprojekcija.

Srbija